inici contacte avís legal
Diumenge, 19 d'Agost de 2018
notíciestop músicaprogramacióprogramació setmanaltarifesa la carta

Visita a Borgonyà amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni
Patrimoni - Sant Vicenç/Borgonyà - 09/10/2015

Un any més, aquest cap de setmana se celebren les Jornades Europees del Patrimoni. Per això, l'Ajuntament de Sant Vicenç i el Museu del Ter de Manlleu proposen una visita a la colònia tèxtil de Borgonyà. Es farà demà a les 11 del matí davant la fàbrica. La colònia tèxtil d'origen escocès, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional, és una de les colònies industrials més importants de Catalunya. Al llarg del recorregut els visitants podran entrar dins del recinte de la fàbrica Fabra i Coats per veure la xemeneia, les calderes i recórrer a peu els carrers de la colònia. Visitaran el teatre, la casa-bressol i resseguiran el canal fins a la zona esportiva.

Enguany, el Consell d'Europa posa especial èmfasi a potenciar el patrimoni industrial. Així es posarà de relleu la importància històrica de l'activitat industrial a Catalunya i els nombrosos testimonis que se'n conserven i posseeixen un valor històric, tecnològic, social o arquitectònic.
Pel que fa el diumenge, s'ha organitzat una visita a l'església romànica de Sant Vicenç, a partir de 2/4 d'11 del matí, i també es podrà pujar al campanar. En aquesta visita es descriuran els seus trets més importants i com a través de diferents reformes s'ha produït l'evolució arquitectònica de l'església fins a l'estat actual, tot destacant-ne els elements més característics. Es podran observar les restes arqueològiques com la pica baptismal, tombes antropomorfes i l'absis.

Les dues visites són guiades i aniran a càrrec del Museu del Ter. Són gratuïtes i estan obertes a tothom.


EN DIRECTE
Conectar a l'emissió en directe
Ara fem...
1
Muse
Something Human
2
Bebe
Corazon
3
Chelsea Boots
This Roof is burning
4
Arianna Grande
God is a woman
5
The Chainsmokers & Emily Warren
Side Effects
6
Logic & Ryan Tedder
One Day
7
The Carters
Apeshit
8
Justin Timberlake
Soulmate
9
Drake
In my feelings
10
Florence & the machine
Hunger
Ajuntament de Torelló
Diputació de Barcelona
Teatre Cirvianum
Ràdio Ona - Plaça Nova, 11, baixos - 08570 Torelló. - Tel. 93 850 44 56