Una trentena d'alumnes de Torelló s'examinen de la selectivitat

Les proves estan marcades per la Covid-19 que n'ha fet modificar el calendari, incorporar més seus i portar mascareta.

Publicat 08/07/2020, Torelló - Ensenyament

Trenta-dos alumnes de l’Institut Cirviànum de Torelló s’examinen de les Proves d’Accés a la Universitat, la coneguda selectivitat, que es desenvolupen des de dimarts i fins divendres a la UVic-UCC. Enguany les proves estan marcades per la pandèmia de la Covid-19 que ja d’entrada en va obligar a modificar el calendari i enlloc de fer-les al juny s’han traslladat al juliol “amb la calor que això suposa aules ja que no hi ha aire acondicionat”. El centre acull els alumnes en tres espais diferents, a més del Miramarges, l’edifici Torre dels Frares i Can Baumann. També es compta amb tres tribunals examinadors, enlloc d’un de sol com els altres anys. La selectivitat té una durada de quatre dies en comptes de tres i “entre examen i examen es deixa un marge d’una hora i mitja, enlloc de mitja hora per a tasques de desinfecció”, explica la coordinadora de batxillerat de l’Institut Cirviànum, Laia Berenguer. També destaca que enguany “s’han flexibilitzat els temaris, això vol dir que no hi ha preguntes obligatòries com l’any passat i dins d’aquestes els estudiants poden triar”. Berenguer ressalta que les mesures de seguretat i prevenció com són dur mascareta i netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic “no ha incomodat gens els alumnes”, ja que és una qüestió que ja “tenien interioritzada”. En els exàmens realitzats fins al moment no s’ha detectat, com en altres ocasions “cap incidència o error en els anunciats”.

Aquest dimarts al  matí els alumnes es van examinar de castellà i les optatives de ciències de la terra i medi ambient, fonaments de les arts i matemàtiques; mentre que a la tarda d’anàlisi musical, història de l’art i física. Aquest dimecres al matí és el torn del català i la llengua estrangera i a la tarda d’electrotècnica, economia de l’empresa i literatura catalana. El dijous al matí s’examinaran d’història, dibuix artístic, llatí, matemàtiques i a la tarda de dibuix tècnic, història de la filosofia i literatura castellana. Finalment, divendres les proves es repartiran en dos blocs: química, disseny i geografia; i biologia, cultura audiovisual, grec i tecnologia industrial. La coordinadora de batxillerat de l’Institut Cirviànum assenyala que “una novetat important d’aquest any és que tots els alumnes amb dislèxia o amb algun tipus de trastorn han pogut fer les proves també a la Universitat de Vic, a diferència dels altres anys quan havien d’anar sols a Barcelona”. Això només ha suposat “allargar mitja hora més els exàmens”. Per això, reivindica que “es pugui mantenir de cara els propers anys”. I és que Laia Berenguer “té la sensació que fins ara es deixava l’alumne desemparat ja que no els podíem acompanyar” i recorda que “persones amb aquests trastorns necessiten aquest suport”.

Com cada any, algunes de les anècdotes que s’han viscut són les d’alguns alumnes que s’han deixat el DNI, la calculadora, les etiquetes identificatives o l’estoig, tot i que no és el cas dels estudiants de Torelló. Berenguer diu que aquestes circumstàncies “són fruit dels nervis”.

El proper divendres 17 de juliol el centre torellonenc ha organitzat la festa de final de curs, amb totes les mesures preventives pertinents, als alumnes que finalitzen el batxillerat.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació