Torna 'L'hora del pati' de l'Institut Cirviànum i l'escola Rocaprevera

Es tracta d'una activitat informadora que es porta a terme des del Torelló Jove. 

Publicat 17/10/2019, Torelló - Ensenyament

El Torelló Jove reprèn l’activitat informadora ‘L’hora del pati’ de l’Institut Cirviànum i l’escola Rocaprevera i ho farà des d’aquest mes d’octubre i fins al maig de 2020. El servei fa anys que s’ofereix als centres de secundària que el sol·liciten, sota la coordinació de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament. L’objectiu és facilitar informació i orientació a alumnes i professorat sobre temes d’interès general. 

La majoria de les consultes que rep la informadora juvenil del Torelló Jove fan referència a tres eixos bàsics: orientació acadèmica i professional (informació dels itineraris formatius que es poden seguir en etapes de transició, requisits d’accés, beques, etc.), participació i inclusió (Raid Ausetans, Trobada de delegats i delegades...) i prevenció i promoció de la salut. La informació i orientació en hores de patí acostuma a ser més individualitzada o en petits grups de dues o tres persones. I en hores de tutoria, acostuma a ser amb tallers o xerrades a escala grupal.

A tall d'exemple, en la Trobada de delegats i delegades del curs passat, un grup va proposar la creació d’un Consell de delegats i des del Torelló Jove se’ls va facilitar l’orientació i el suport d’una tècnica per la seva creació i continuïtat. Per donar a conèixer la informació es fa per diferents canals: plafons informatius dels centres, atenció personalitzada, xerrades i xarxes socials. I per l’alumnat de 1r d’ESO dels centres es fa una sessió de presentació del Torelló Jove, on està situat i quina informació hi poden trobar.

Durant aquest curs escolar, el Torelló Jove serà a la sala de guàrdia de l’Institut Cirviànum cada dimarts, dimecres i dijous de 10.10 h a 10.30 h i a la sala de visites de l’Escola Rocaprevera els divendres de 10.30 h a 11 h. Als altres centres de secundària de Torelló on no es va físicament cada setmana, també se’ls ofereix la possibilitat de fer xerrades i sessions informatives.       

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació