Torelló i Sant Pere reben una subvenció de la Diputació per a la instal·lació de plaques solars

Els dos municipis de la Vall del Ges rebran 15.000 euros cadascun, que és l'import màxim que es podia optar.

Publicat 16/10/2020, Torelló/Sant Pere - Medi Ambient

Torelló i Sant Pere són els dos municipis de la Vall del Ges que posaran plaques solars fotovoltaiques gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona. L’ens supramunicipal va aprovar, el passat dijous, la línia de subvencions  pels anys 2020 i 2021. El cost total de la instal·lació fotovoltaica que s’instal·larà a l’Escola Vall del Ges de Torelló es de 31.669,05 euros. La Diputació n’aporta 15.000, que és el màxim a què es podia optar, i la Diputació 16779,05. A Sant Pere també els han concedit 15.000 euros i les plaques solars es col·locaran a la residència d’avis, un espai on també hi ha la biblioteca. El cost total de l’actuació és d’uns "20.000 euros", diu l'alcalde, Jordi Fàbrega. 

Concretament, la comarca d’Osona i els seus municipis han obtingut un total de 28 subvencions per a instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic (gairebé el 50% de totes les subvencions atorgades), i un import total per a la comarca de 369.400,00 €. Els 28 projectes subvencionats són instal·lacions d’autoconsum en dependències municipals i cadascun d’ells té unes característiques específiques segons l’equipament. Bàsicament són projectes d’entre 3 i 15 kw i que cobreixen un percentatge d’entre el 30 i el 60% dels consums dels edificis on s’instal·laran. Les subvencions de la Diputació cobreixen fins el 75% del cost de la instal·lació i la resta anirà a càrrec de cada Ajuntament.

Aquestes noves instal•lacions se sumaran a les 12 que hi ha actualment, les 4 que s’executen a través dels fons FEDER que gestiona la Diputació de Barcelona i les 4 que s’executaran els propers mesos a través del FEDER que gestiona el Consell Comarcal d’Osona. Així mateix, hi ha altres instal·lacions que alguns ajuntaments ja estan executant. Es preveu, per tant, que l’any 2021 acabi amb unes 60 instal•lacions d’autoconsum fotovoltaic implantades a dependències municipals i comarcals.

Amb el suport de l’Agència Local de l’Energia, els ajuntaments de la comarca d’Osona estan treballant per impulsar la transició energètica tant en les pròpies dependències com facilitant aquest impuls a la ciutadania. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació