Torelló celebra una participativa Romeria Rociera

La festa ha tornat després de dos anys de restriccions per la pandèmia i va ser "molt emotiva", segons el seus organitzadors, l'ACAT.

Publicat 13/06/2022, Torelló - Festes i Fires
torello-celebra-una-participativa-romeria-rociera

L’Associació Cultural Andalusa de Torelló (ACAT) va recuperar la Romeria Rociera aquest passat cap de setmana per homenatjar la Blanca Paloma. Després de dos anys de pandèmia es va poder tornar a celebrar la festa que segons el president de l’ACAT, Carmelo Requena, va ser “molt participativa i emotiva”. Els actes van començar dissabte a la tarda amb el pregó a càrrec de Francisco Granados que es va fer al local de l’associació, al carrer Rocaprevera. Després el Coro Rociero de l’entitat va interpretar els cants a la Blanca Paloma, acompanyats per David Caro a la guitarra. A continuació, es va fer el trasllat de la Verge del Rocio, a la qual s’ha restaurat i renovat el vestit i ornaments, cap a la zona esportiva. Allà van actuar les associacions culturals andaluses de Tona, Balenyà i el Ripollès, Mi tierra y el sur, de Vic, Alegrias del sur y sus flamenquillas de Manlleu i el grup de sevillanes A tu manera, de l'ACAT. Tot seguit es va fer el rosario rociero que, una vegada més, va conduir Rafi Luque. El diumenge al matí, després de l’esmorzar, a la zona esportiva, es va iniciar el camino rociero per portar la imatge de la Blanca Paloma fins a l'església de Montserrat, on es va fer la missa rociera cantada pel coro rociero de l’Associació. Altra vegada a la zona esportiva la imatge de la verge va visitar les entitats que participaven a la festa. La jornada va acabar amb l'actuació del grup de rumbes i sevillanes D'Bo-hemia i amb el retorn de la imatge de la verge al local de l'ACAT.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació