Torelló aprova una moció per exigir noves actuacions de millora a la línia R3 de Rodalies

Al municipi, es demana la construcció de la nova estació Torelló-La Garrotxa i la conversió de l’estació actual com a capçalera de serveis de rodalies. 

Publicat 29/06/2022, Torelló - Infraestructures
torello-aprova-una-mocio-per-exigir-noves-actuacions-de-millora-a-la-linia-r3-de-rodalies

L’Ajuntament de Torelló va aprovar per unanimitat en el ple l’adhesió a una moció per la programació d’actuacions al tram nord de la línia R3 de rodalies. Tots els grups municipals van donar suport a la proposta de les cinc noves actuacions per al quinquenni 2026-2030 del Pla de Rodalies definides per l’Oficina Tècnica de l’R3, fer-ne seguiment i vetllar pel seu avanç. L’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, va dir que “és un text consensuat amb els ajuntaments i consells comarcals del territori que reivindiquem des de fa molt temps la millora de la línia ferroviària R3”. La moció “també serveix per demanar que en el pla de millora s’incloguin les demandes històriques concretes i d’altres que es consideren necessàries per poder dotar la línia d’uns estàndards de qualitat dels quals ara presenta un important dèficit”. A Torelló, es demana la construcció de la nova estació Torelló-La Garrotxa situada al polígon industrial la Caseta. La moció recull que “gràcies al seu emplaçament estratègic, l’estació podria millorar notablement el servei de l’R3 a grups de potencial demanda pel seu caràcter fortament intermodal: la comarca de la Garrotxa, amb serveis de bus d’aportació coordinats a través de la C-37; el conjunt del nord d’Osona, amb l’obertura d’un aparcament d’intercanvi de ràpid accés des de la xarxa viària interurbana; i a la part sud del nucli urbà de Torelló, molt allunyada de l’estació actual. Per altra banda, també es demana la conversió de l’estació actual de Torelló com a capçalera de serveis de rodalies i que, per tant, “molts dels trens que ara tenen el seu trajecte final a Vic passin a tenir-lo a Torelló”, va dir Ortuño. El portaveu del PSC, Joan Carmona, va manifestar que “sempre hem dit que el desdoblament d’un poble va lligat a les comunicacions” i que “seria ideal tenir una segona estació pel desenvolupament de Torelló tant comercial com de viatgers”. Des de JxCat, Jordi Rosell va dir que “les actuacions que aquí es plantegen són una vella reivindicació” i desitja “que d’una vegada per totes s’acabin executant”. Finalment, el cupaire Francesc Manrique va comentar que “és una excel·lent notícia i que ens hi juguem molt com a poble”. En aquest sentit va dir que “no només ens hi hem d’agafar sinó treballar al màxim perquè s’acabi materialitzant ja que ens garantiria el futur de l’estació i del tren a Torelló”. Les noves actuacions del Pla de Rodalies preveuen la redacció de l’Estudi Informatiu del desdoblament del tram La Garriga–Centelles; un nou taller i platja de vies d’estacionament a Ripoll, la reobertura de vies desviades com a punts d’encreuament entre Torelló i Puigcerdà; i la reobertura de la via d’ample estàndard entre Puigcerdà i la Tor de Querol-Enveig.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació