Torelló aprova les ordenances fiscals per unanimitat

S'han treballat conjuntament entre tots els grups municipals. 

Publicat 26/10/2021, Torelló - Política
torello-aprova-les-ordenances-fiscals-per-unanimitat

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Torelló van aprovar per unanimitat les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals per a l’any 2022. L’alcalde, Marçal Ortuño, va dir que “són fruit del treball col·lectiu de fa mesos” i va posar en valor “el treball fet en el marc de la comissió de fiscalitat”. A més, va afegir que “es continuarà treballant així de cara el 2023 perquè el de Torelló sigui un model de tarifació social”. També va agrair el treball de la resta de grups municipals i del departament d’intervenció municipal. La regidora d’Hisenda, Elisabet Viñas, va manifestar que “un any més a Torelló no incrementem els impostos” i va comentar algunes modificacions que s’han introduït a les ordenances per tal de no augmentar la pressió fiscal a la ciutadania. Alguns dels canvis que s’han introduït són la gratuïtat del servei de deixalleria pel que fa a les restes vegetals per als particulars; la gratuïtat dels horts socials pels usuaris amb ingressos inferiors al salari mínim interprofessional; l’elaboració d’un nou reglament del viver d’empreses “per adaptar-se a les noves necessitats del teletreball i el coworking”, l’adaptació de la taxa de teleassistència a la nova concessió o l’activació de la taxa d’ocupació de terrasses i bars a partir del gener. La regidora també va destacar que “estem en un any d’impàs pel que fa alguns serveis com l’aigua, les deixalles o l’Escola Municipal de Música”. Per últim, va dir que “cal fer arribar a la ciutadania les exempcions a les quals té dret i les que li són d’aplicació”.

Pel que fa el PSC, el seu portaveu, Joan Carmona, va assenyalar que “estem contents d’haver pogut treballar tots junts i arribar a un consens”. També va destacar que les ordenances tenen “un caire social” que es diferencia “amb el que es venia fent fins ara”. Per això va demanar a l’equip de govern que “continuï amb aquesta dinámica”. Des de JXCat, Jordi Rossell va recordar que el seu grup ha tingut canvis però que respectarà l’acord de suport a les ordenances. I la CUP Torelló-Som Poble va ressaltar “l’acord perquè el curs vinent l’escola de música tingui tarifació social” i que juntament amb la seva gestió directa “són els objectius del nostre grup”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació