Suport unànime al model lingüístic de l'escola catalana a Torelló

La proposta rebutja tot atac que posi en perill la immersió lingüística. 

Publicat 11/01/2022, Torelló - Política

El ple municipal de Torelló celebrat el passat mes de desembre, que va tornar al format telemàtic, va posar de manifest el seu suport al model lingüístic de l’escola catalana. Així ho van escenificar els quatre grups polítics amb representació a l’Ajuntament (ERC-JpT, Cup, JxCat i PSC). D’aquesta manera van subscriure el manifest de somescola.cat i van refermar l’exemple de cohesió social que representa. La proposta, aprovada per unanimitat, rebutja tot atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya i insta la Generalitat i totes les institucions a impulsar iniciatives per revertir la tendència actual a la baixa del català. El text també inclou el compromís dels grups municipals a actuar de manera activa en suport del model educatiu català i fa una crida a la mobilització sostinguda de la ciutadania en defensa de la llengua i cultura catalanes.

El ple també va aprovar per unanimitat la pròrroga del conveni de gestió de la deixalleria municipal amb el Consell Comarcal per un any mes, fins a 31 de desembre de 2022. A la pròrroga s’hi inclou el servei de deixalleria mòbil. En canvi, no va prosperar la moció presentada pel grup del PSC contra el canvi climàtic, en suport al compliment del pacte verd Europeu i per manifestar el rebuig a la moratòria de la Generalitat respecte a les plantes de valorització energètica i la seva ampliació. La CUP i ERC, que hi van votar en contra i JuntsxCat, que es va abstenir, van coincidir “en l'aposta per polítiques de prevenció, reutilització i reciclatge en la gestió i recuperació dels residus”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació