Sant Pere i Sant Vicenç aproven la moció contra la sentència

Orís ho farà dijous en un ple extraordinari que se celebrarà a 2/4 de 4 de la tarda. 

Publicat 16/10/2019, Sant Pere/Sant Vicenç - Política
sant-pere-i-sant-vicenc-aproven-la-mocio-contra-la-sentencia

La moció va ser aprovada per unanimitat. (Foto: Ajuntament de Sant Pere).

Els ajuntaments de Sant Vicenç i Sant Pere van aprovar  per unanimitat en el ple extraordinari de dimarts la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació. L’Ajuntament de Torelló va ser el primer d’aprovar-la dilluns i Orís ho farà dijous a 2/4 de 4 de la tarda. La moció, redactada conjuntament per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), manifesta el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya. 

L’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, va començar la seva intervenció dient  que “la democràcia a l’estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort”.  I que aquest ha estat “un judici polític que mai s’hagués hagut de produir”. Fàbrega va continuar amb què “tornem a dir alt i clar que en democràcia votar no és cap delicte, les idees no es jutgen i és per això que reclamem la llibertat de totes les persones i preses exiliades polítiques perquè no han comès cap delicte”. El batlle santperenc va constatar que “vivim amb tristor i una profunda indignació la sentència que suposa una vulneració dels drets polítics i individuals dels presos i exiliats i unes retallades dels drets i llibertats col·lectives”. El judici i la sentència, va prosseguir,  “ens han conduit en un estat d’absoluta excepcionalitat, vivim moments molt greus com a país, moments que posen de manifest que l’aparell de l’estat espanyol actua intentant abolir la pluralitat política i la legitimitat del poble de Catalunya a decidir el seu futur, així com agredeix el dret que tenim de transformar la societat a través de la independència de Catalunya”.
 
L’alcalde de Sant Pere va afegir “que les forces polítiques de l’estat són incapaces de fer ús del diàleg com a instrument per a la resolució dels conflictes polítics”. Tot i això, va voler deixar clar que “aquesta sentència no ens atura, ens enforteix com a moviment per debilitar el règim del 78”. Jordi Fàbrega va seguir amb que “una vegada més reivindiquem el dret a l’autodeterminació i a treballar per esdevenir una república catalana lliure, neta i justa que vetlli per garantir la igualtat d’oportunitats entre tota la ciutadania de Catalunya”. 

L’alcalde també va aprofitar per convidar tothom a sumar-se a la vaga general de país prevista per aquest divendres i va informar que l’Ajuntament estarà tancat al públic. “Perdre un dia de la nostra feina i salari per lluitar per la llibertat del país i pels que injustament estan condemnats és un petit sacrifici”, va dir. També va animar “a participar en les accions i mobilitzacions previstes segons les possibilitats de cadascú”. Jordi Fàbrega considera que “un procés d’independència mai és ràpid, és una lluita llarga, i per això hem de continuar. Permanència i persistència és la nostra única arma per vèncer-los. Si persistim al final guanyarem”, va concloure. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació