Sant Pere està a punt d'executar la totalitat del Pla de Barris

Se'ls ha concedit una pròrroga de 3 mesos mesos per acabar-lo, tenint en compte la situació de pandèmia.

Publicat 14/01/2021, Sant Pere - Societat

El Pla de Barris de Sant Pere finalitzarà a mitjans de març després de la pròrroga que se’ls ha concedit a causa de l’actual situació de pandèmia. L’alcalde, Jordi Fàbrega, recorda que actualment tenen executat “el 98% de l’import de 4.970.000, dels quals el 75% ha estat subvencionat per la Generalitat”. L'alcalde no dubta en afirmar que el Pla de Barris “ha suposat un abans i un després pel municipi”. Fàbrega assegura que estan molt contents d’haver aconseguit el Pla de Barris i que “arribarem al cent per cent de la seva execució”. L’alcalde santperenc reconeix que aquest “és un tren que ens passa una vegada i difícilment ho farà dues”. I és que gràcies al Pla de Barris han pogut finançar la caldera per a la central de biomassa o remodelar tota la xarxa de calefacció i aigua calenta del nucli antic que dóna cobertura a “400 habitatges”. I és que abans perdien “un 50% l’aigua calenta”, assenyala. Pel que fa les actuacions urbanístiques destaca la urbanització d’onze carrers i places del nucli antic com el carrer Anselm Clavé, part del carrer Vedrena, l’accessibilitat a l’escola Xandri i els seus voltants o la plaça de la pilota, plaça de la Generalitat, carrer Major, Terricabres, o el carrer Verdaguer fins davant ajuntament. També s’han habilitat més places d’estacionament dins el nucli antic gràcies a l’adquisició de l’aparcament de can Piu que s’ha pogut aconseguir mitjançant un lloguer o l’entorn de la zona del teatre i l’espai del Mas. L’alcalde diu que aquest darrer era “un espai molt degradat i que ara compta amb un aparcament i zona verda, i s’hi ha habilitat un espai on hi ha una bancada i un escenari posicionat de forma permanent que poden utilitzar les entitats”.

A través del Pla de Barris també s’ha portat a terme la rehabilitació de façanes i cobertes de seixanta-set habitatges del nucli antic, l’arranjament del Casal Cultural i Recreatiu convertit en un Hotel d’Entitats, la reforma de l’edifici de l’ajuntament que fins llavors no tenia garantida l’accessibilitat o la rehabilitació de la Cooperativa.  Altres dels projectes que s’han realitzat és el posicionament de la torneria de la Vall del Ges a les xarxes socials i la seva participació en fires internacionals; la dinamització del comerç local i el posicionament de les vendes online dels seus productes; el programa Reiniciant en què hi ha participat seixanta joves que no treballaven ni estudiaven, la meitat dels qual s’han pogut reincidir en el mercat laboral i altres han recuperat els seus estudis. A través del Pla de Barris també s’ha pogut contractar un mediador o vigilant de nit o que gent nouvinguda hagi pogut fer cursos de català, cuina, o organitzar activitat cultural i activitats festives. Jordi Fàbrega també anomena la ruta de la torneria en l’apartat de turisme i l’accés a l’entorn natural.

El Pla de Barris de Sant Pere havia de finalitzar el desembre passat, després d’haver-lo aconseguit l’any 2010. Havia d’acabar el 2018, però se’ls va acabar donant una pròrroga fins al 2020 que s’ha allargat tres mesos més.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació