S'inaugura l'aparcament de l'estació de Torelló amb capacitat per a 71 vehicles

L'obertura es va fer aquest dimecres al migdia, en un acte que va comptar amb els alcaldes de La Garrotxa. 

Publicat 18/09/2019, Torelló - Obres
s-inaugura-l-aparcament-de-l-estacio-de-torello-amb-capacitat-per-a-71-vehicles

L'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, tallant la cinta.

Torelló va inaugurar dimarts al migdia al nou aparcament de l’estació de tren, en el marc dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat. L’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño i el seu antecessor, Santi Vivet, van fer la tallada de cinta juntament amb els alcaldes d’Olot, Josep Berga; el de Les Preses, Pere Vila; i la Vall d’en Bas, Lluís Amat. Ortuño va destacar durant el seu parlament que l’aparcament “va més enllà del nostre municipi i l’oferim també a la resta de poblacions de la Vall del Ges i de la Garrotxa”. També va afegir que l’equipament “ha de servir per seguir reivindicant un model de comunicacions més eficient i net” i per “incrementar el transport combinat privat-públic, que cada vegada ha de ser menys privat i més públic”.

A més, va anunciar que “es farà l’adaptació de zona blava del pàrquing de l’estació” que fins ara servia per a llargs estacionaments. Ortuño també va aprofitar per reivindicar millores en una línia de Rodalies que “ha estat especialment maltractada pel que fa les inversions” i que “treballarem tots junts per reclamar a l’estat la seva responsabilitat”. 

Per la seva banda, l’alcalde d’Olot, Josep Berga, va ressaltar que “l’aparcament és per la gent de Torelló però també de La Garrotxa”, ja que “a curt termini sabem que no tindrem tren però a llarg termini no hi renunciem”. En aquest sentit va dir que “aquesta és una infraestructura d’ús per tota la població de la Garrotxa perquè és la més propera que tenim”. També va coincidir amb Ortuño i la resta d’alcaldes que “cal continuar treballant per augmentar la freqüència ferroviària per anar a Barcelona i noves millores i serveis”.

El nou aparcament té una capacitat per a 71 places de cotxe, dues de les quals reservades per a persones amb mobilitat reduïda, i 6 places de moto. Està situat en un antic solar propietat d’Adif darrera l’estació de tren, a l’Avinguda Pirineus. L’espai s’ha pogut habilitar com a aparcament mitjançant un conveni amb l’Ajuntament, signat durant l’anterior legislatura i executat en els darrers mesos. 

L’acte també va comptar amb la presència del regidor de Serveis Territorials i Medi Ambient, Adrià Jaumira; la portaveu del Pdcat, Neus Codina, i representants de la plataforma Perquè no ens fotin el tren. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació