Presenten Decidim SPT, una plataforma digital per promoure processos participatius a Sant Pere

L'objectiu és que la ciutadania participi i doni la seva opinió en aquelles qüestions que afectin el municipi. 

Publicat 13/11/2019, Sant Pere - Societat
presenten-decidim-spt-una-plataforma-digital-per-promoure-processos-participatius-a-sant-pere

El Consell Municipal Cultural celebrat dimarts a la sala de plens. (Foto: Griselda Castells).

Sant Pere presenta una nova eina de debat i participació oberta a tots els ciutadans Decidim SPT. És una plataforma digital que té l'objectiu de promoure processos de participació ciutadana online. Es va donar a conèixer aquest dimarts al vespre en el decurs del Consell Municipal Cultural que es va fer a la sala de plens de l’Ajuntament. La regidora de Participació Ciutadana, Griselda Castells, explica que “la idea és que la ciutadania pugui participar i donar la seva opinió en temes diversos que afectin al poble” i ja siguin proposats pel mateix consistori, les entitats o col·lectius de Sant Pere. Alhora afegeix que “ha de servir com un espai més de relació, treball i participació dels veïns i veïnes”, tot i que també es mantindran “les consultes en paper, ja que no tothom fa servir les plataformes digitals”.

Des de la regidora de Participació Ciutadana juntament amb una persona que està realitzant les pràctiques de formació durant un mes i mig a l’Ajuntament s’està treballant en aquesta nova eina que s’ofereix des de la Diputació de Barcelona. Castells assegura que la plataforma “és intuïtiva i fàcil d’utilitzar una vegada registrat” i que està vinculada al DNI “per tal que una persona no voti més d’una vegada”. En la plataforma s’hi poden penjar “diferents processos” per conèixer l’opinió de la ciutadania com “enquestes o aportacions”, entre altres. La previsió és que “abans d’acabar l’any” es pengi el primer procés participatiu. Actualment la pàgina ja està oberta i tothom qui vulgui ja es pot registrar. 

Per altra banda, el Consell Municipal Cultural va tractar altres qüestions. Es va fer una valoració de la festa major i del buidatge de l’enquesta que es va repartir entre els ciutadans. La conclusió, segons la tècnica de Cultura, Maria Àngels Vázquez, és que “hi ha hagut més participació que altres anys entre les de paper i les digitals”. També es va parlar dels actes que se celebraran aquest novembre, desembre i gener en el marc del Nadal com és el Cicle de Música a l’Envelat o la Marató de TV3. Vázquez diu que es va acordar que els actes de la Marató es portaran a terme el dia 15 de desembre a la tarda enlloc del matí, tal com es feia els altres anys, pel fet de coincidit amb la portada de la llum de la pau per part de l’Agrupament Mestral. D’aquesta manera “no se solaparan dues activitats importants”. També es va posar sobre la taula el nou reglament per a l’ús de l’envelat.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació