Orís porta l'aigua potable en baixa a la colònia de La Mambla

El projecte donarà servei a 7 vivendes i a la indústria d’aquest nucli que fins ara s’abastien d’una captació pròpia. 

Publicat 23/10/2019, Orís - Obres

L’Ajuntament d’Orís està immers en la portada d’aigua potable en baixa a la colònia de La Mambla, l’únic nucli del municipi que encara “no estava connectat a la xarxa”, explica l’alcalde, Arnau Basco. El projecte permetrà donar servei a “7 vivendes i a la indústria d’aquest nucli que fins ara s’abastien d’una captació pròpia” i ho fa gràcies a la construcció d’una canonada que “segueix l’antiga N-152, a l’alçada del Purgatori des del nucli de Bajalou”. L’alcalde assenyala que l’objectiu de la portada d’aigua a La Mambla “és que qualsevol veí pugui disposar d’aquest servei tan important per les característiques del municipi perquè vertebra el territori, així com sostenir-lo per tal que tothom hi pugui continuar vivint i s’eviti la despoblació rural”. Arnau Basco diu que l’aigua “disposa de la garantia sanitària indispensable pel consum”.

El projecte té un pressupost d’execució de 97.000 euros. El consistori compta amb dues subvencions. Una de 60.000 euros procedent de la Diputació de Barcelona i l’altra de 33.398 de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que permeten finançar les obres en la seva totalitat. La previsió és que abans de finals d’any l’actuació estigui enllestida. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació