Torelló il·lumina de color lila la façana de l’Ajuntament

L'activitat es troba emmarcada dins el Dia Internacional contra la Violència Masclista. 

Publicat 25/11/2019, Torelló - Societat
organitzen-un-taller-de-prevencio-contra-la-violencia-de-genere-a-torello

Cartell de l'activitat.

Aquest dilluns és 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista. La regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Torelló ha programat per aquest dilluns il·luminar de color lila la façana de l’Ajuntament . Es farà quan es faci fosc i es convoca a tothom a la plaça de la Vila. Aquest mateix dia es portarà a terme ‘Secret Strike’, una acció de protesta contra la violència de gènere a partir de l’obra d’Alicia Framis, en una proposta de l’Escola d’Arts Plàstiques. 
Pel que fa aquest dimarts serà el torn del concert ‘Cançons que curen’ a 2/4 de 9 del vespre al Museu de la Torneria. Anirà a càrrec de Mariona i és un recorregut per moments vitals de la cantautora que deixen veure la maduresa d’una veu que ja porta anys cantant i creixent amb influències de diversos móns sonors i que, reivindicant-se també com a dona ha explorat el món de la composició, l’escolta de les emocions i l’ús de la paraula i la música en el propi procés d’empoderament i sanació i per transmetre aquells valors que ajudin a viure millor.

La següent proposta es trasllada el 28 de novembre amb una sessió de cinema titulada ‘Me llamo Violeta’. És una història que parla d’identitat i de gènere, de com es viu la transexualitat en primera persona. A través de l’acceptació, el patiment, l’esperança i el respecte, s’aborda el tema a partir de diferents situacions i persones. Es farà a les 9 del vespre al Cinema al Casal i l’organitza Alter Cinema.

Pel que fa la Biblioteca Dos Rius presentarà l’11 de desembre a les 7 de la tarda el llibre ‘De la poma a la pantalla amor, sexe i desig a l’època digital’ que anirà a càrrec de l’autora del llibre Marta Roqueta-Fernández. Es tracta d’un llibre que explora què vol dir estimar, enamorar-se, desitjar i viure el sexe en una època en què els ordinadors, els mòbils i les tauletes influeixen en com ens veiem a nosaltres mateixos i com interpretem la resta del món. 

Per últim, el 16 de desembre es pronunciarà la conferència ‘L’home que no hauríem de ser’ a les 8 del vespre al Casal Cívic de Torelló. Anirà a càrrec d’Octavio Salazar Benítez, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Córdova i membre de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional. Ha recorregut diferents instituts i s’ha trobat davant el desconcert general i ha publicat WETOO, un llibre per conscienciar els més joves que això és una qüestió de “nosaltres”, no només “d’elles”. Després de l’èxit de ‘L’home que no hauríem de ser’ Salazar torna a demostrar que la lluita per la igualtat no és només una qüestió de gènere. Es farà a les 8 del vespre al Casal Cívic de Torelló.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació