Obren la convocatòria d'ajuts d'urgència social pels afectats pel Covid

S'adrecen a persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica per pal·liar els efectes de la Covid-19. 

Publicat 06/10/2020, Torelló - Societat

L’Ajuntament de Torelló, a través del departament de Benestar Social ha obert la convocatòria d’ajuts d’urgència social per a persones afectades per la crisi sanitària del coronavirus COVID-19. Aquests ajuts van adreçats a persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, per tal de pal·liar els efectes que, sobre l’economia familiar, ha tingut l’emergència sanitària desencadenada per el COVID-19 i l’estat d’alerta decretat pel govern de l'Estat.

Els ajuts atorgats inclouen conceptes com ara el pagament de lloguers, hipoteques o altres despeses de l’allotjament habitual; deutes de subministraments; aigua, llum, gas o altres; pagament de préstecs existents per cobrir necessitats bàsiques, despeses d’alimentació i productes d’higiene personal; electrodomèstics bàsics (avaries greus i/o necessitat de substitució) i altres conceptes que es puguin considerar indispensables o necessaris per la situació familiar o personal.

Poden acollir-se a aquests ajuts les persones que es trobin en alguna situació de vulnerabilitat derivada de l’emergència sanitària o en una situació sobrevinguda com a conseqüència de l'estat d'alerta (persones a l’atur, afectades per un ERTO, minva significativa en els ingressos familiars, alteració significativa de les circumstàncies econòmiques de la unitat familiar o altres situacions degudament justificades.

La quantia de la subvenció es calcularà en funció del nombre de membres de la unitat familiar i en base al barem establert (entre 450 i 1.000 euros).

Les sol·licituds, s’hauran de presentar a les dependències dels Serveis Socials, a l’edifici La Carrera. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el proper 30 d’octubre.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació