Més de 1772 persones ja han votat en la consulta per decidir el festiu de Torelló

JxCat posa en qüestió tot el procés i demana que s'aturi la votació. 

Publicat 04/07/2022, Torelló - Participació Ciutadana
mes-de-1350-persones-ja-han-votat-en-la-consulta-per-decidir-el-festiu-de-torello

Més de 1772 persones ja han votat en la consulta ciutadana organitzada per l’Ajuntament de Torelló per decidir quina ha de ser la segona festa local del municipi, si el divendres de Carnaval o el dilluns de Rocaprevera. En el darrer ple municipal JxCat va fer una reflexió sobre la votació de les festes locals i va posar en qüestió tot el procés participatiu, la comunicació, la preparació, la difusió, el sistema, la plataforma, la conveniència i les regles de l’esmentat procés. I va demanar l’aturada de la votació. Des de la CUP Torelló-Som Poble, el seu portaveu, Francesc Manrique, va rebatre els seus arguments: “S’ha de posar un mínim de participació pel procés? A vosaltres us van votar 1054 persones, voleu que votin 5000 persones? I vosaltres després teniu legitimitat per venir a parlar aquí en el ple quan hi haurà hagut més gent que haurà votat en aquesta consulta que a vosaltres?”. Des de l’equip de govern d’ERC-JpT, el regidor de Participació Ciutadana, Xevi Lozano, va manifestar que “caldrà revisar com ho fem perquè en els altres processos participatius la gent també se senti interpel·lada igual que en aquest”.

La plataforma Per Carnaval Festa Local i la comissió del santuari de Rocaprevera van protagonitzar dilluns un debat a Ràdio Ona on van seguir exposant els seus arguments, així com també a través de les xarxes socials. Des de la plataforma van fer públics dimecres el nom de les dinou entitats i associacions que s’hi ha adherit.

La votació estarà reservada a persones majors de 16 anys i empadronades a Torelló. Es farà telemàticament a través de la plataforma participacio.torello.cat, des del passat 20 de juny al 10 de juliol. S’habilitaran punts de votació per a facilitar que la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot. A les oficines municipals de la Casa Espona (carrer Ges d’Avall, 5) i al Torelló Jove (carrer Enric Prat de la Riba, 17) hi haurà punts fixos, alhora que es disposarà d’equips de suport itinerants per tal de facilitar la votació de les persones amb problemes d’accés als recursos tecnològics necessaris per votar o a les persones amb dificultats de mobilitat.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació