Marçal Ortuño substitueix Jordi Fàbrega com a conseller comarcal

Fàbrega s'ha decantat per la Diputació de Barcelona en una legislatura en què estarà a l'oposició. 

Publicat 18/07/2019, Osona - Política
marcal-ortuno-substitueix-jordi-fabrega-com-a-conseller-comarcal

El pacte de govern del Consell Comarcal es va presentar dimecres. (Foto: Consell Comarcal Osona).

L’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, serà conseller comarcal després que el president d’ERC d’Osona i alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, hagi presentat la renúncia per voler continuar sent diputat a la Diputació de Barcelona. Aquest mandat però estarà a l’oposició, després que JxCat i el PSC arribessin a un acord de govern. Aquest dimecres es va anunciar el pacte de govern entre ERC, JxCat i els Independents d’Osona al Consell Comarcal per la legislatura 2019-2023. Fàbrega va afirmar dimecres durant la presentació del pacte que “es tracta d’un pacte obert de govern” que inclou a 28 dels 33 consellers comarcals i que es pot obrir al grup comarcal de la CUP. I és que va manifestar que “parlarem amb totes les formacions polítiques, ja que la voluntat és mantenir ponts de diàleg”. Fàbrega va comentar que “estem en una comarca on més del 80% de la ciutadania vol i aposta per continuar amb el procés independentista”. El president d’ERC també va posar èmfasi “en l’empoderament de les dones” i va remarcar que “hi haurà peritat ja que 7 són homes i 7 dones” i també hi haurà “una vicepresidenta”.

El president del Consell Comarcal d’Osona serà Joan Carles Rodríguez, alcalde de Sant Julià de Vilatorta i fins ara vicepresident primer. Carles Banús, de JxCat, serà vicepresident primer; Pere Medina, de l’Agrupació Independents d’Osona, serà el segon i Margarida Feliu, d’ERC, la tercera. El ple de constitució es farà aquest divendres.

Els cinc eixos que marcaran els propers anys són aprofitar els nous sistemes tecnològics per trencar dinàmiques en temes de mobilitat i aprofitar més els serveis públics; liderar polítiques de transició energètica davant el repte del canvi climàtic; en temes de serveis socials, integrar definitivament aquests serveis en els serveis de salut i aconseguir que Osona sigui model d’integració; en matèria d’habitatge, anar més enllà en polítiques d’habitatge atenent al dret a l’habitatge i la seva funció social i, finalment, apostar per donar un servei públic comarcal d’aigua en baixa, començant per posar en marxa l’empresa pública, fruit d’un consens polític.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació