Les escoles de la Vall del Ges s'afegeixen a la Vaga Mundial pel Clima

A Sant Pere, els alumnes de 5è de l’escola Josep Maria Xandri han fet aquest divendres al matí una manifestació.

Publicat 27/09/2019, Vall del Ges - Medi Ambient
les-escoles-de-la-vall-del-ges-s-afegeixen-a-la-vaga-mundial-pel-clima

Cartell de la vaga d'aquest divendres.

Les escoles de la Vall del Ges s’adhereixen a la Vaga Mundial pel Clima que se celebra aquest divendres per demanar als governs i institucions respostes ràpides i contundents per fer front al canvi climàtic. A Sant Pere, els alumnes de 5è de l’escola Josep Maria Xandri han fet aquest divendres al matí una manifestació. Per a l’ocasió els nens i nenes “hem preparat crits, pancartes i estris per fer soroll fins arribar a l’Ajuntament” on s’ha llegit el manifest. Segons expliquen els alumnes “el nostre objectiu és salvar el planeta i ens hem afegit a la vaga per fer veure a tothom que estem en una situació d’emergència social”.  

A Torelló, l’Escola Rocaprevera també s’ha adherit a la jornada. Al llarg del matí han realitzat accions de sensibilització, en totes les etapes educatives del centre, com pot ser la neteja a la llera del riu Ges, tallers de pancartes o activitats educatives a l’entorn dels consums i el reciclatge. Als Sagrats Cors, els alumnes de quart d’ESO han fet plafons sobre habitatges sostenibles que aquest divendres penjaran a l’escola. A l’institut-escola Marta Mata, han elaborat durant tota la setmana un mural que es mostrarà aquest divendres al migdia durant la lectura del manifest. A secundària, en canvi, han escrit missatges sobre possibles accions a realitzar per salvar el planeta que també enganxaran en un plafó i llegiran un manifest. A l’IES Cirvianum, una vuitantena d’alumnes no aniran a classe i la resta faran diverses accions relacionades amb el canvi climàtic.

Per últim, a Sant Vicenç, l’ajuntament s’ha sumat a la convocatòria i ha organitzat una concentració reivindicativa a les 6 de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament. L’entitat Vall del Ges.Net també s’ha adherit al manifest internacional per la Vaga Mundial pel Clima. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació