Les deixalles augmentaran un 2% a Sant Pere durant el 2020

Jordi Fàbrega va explicar durant el ple que el Consell Comarcal penalitza els municipis que porten més residus a l'abocador d'Orís. 

Publicat 09/10/2019, Sant Pere - Política
les-deixalles-augmentaran-un-2-a-sant-pere-durant-el-2019

Imatge del ple de dilluns. (Foto: Xavier Bardolet).

L’Ajuntament de Sant Pere va aprovar en el ple ordinari de dilluns les ordenances fiscals pel 2020. L’impost sobre les deixalles augmenta un 2% perquè segons va explicar l’alcalde, Jordi Fàbrega, “el Consell Comarcal incrementa la taxa un 6% ja que com més rebuig es porta a l’abocador d’Orís més es penalitza”. L’aigua i les contribucions urbanes “varien en base a l’IPC”. Fàbrega va destacar que s’incorporen diverses bonificacions com una per a la transició energètica. Per tant, la col·locació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum tindrà una rebaixa del 50% de l’impost durant tres anys i la llicència d’obres serà gratuïta. Pel que fa l’import sobre els vehicles tindrà una bonificació de fins al 95% si és elèctric. L’alcalde diu que “l’objectiu és esdevenir un municipi més sostenible ambientalment”

La moció contra el canvi climàtic, que va ser aprovada per unanimitat, va ser presentada pels membres del consistori infantil. Precisament van ser els alumnes del Josep Maria Xandri que van demanar a l’Ajuntament que “prengués alguna mesura en aquest sentit”. Jordi Fàbrega va explicar que s’han acordat dotze mesures diferents contra el canvi climàtic, “sobretot en temes energètics i de gestió de residus”. Per això, el consistori ha agafat el compromís d’arribar a un 70% del reciclatge, actualment el municipi està a l’entorn del 50%, així com “es van plantejar qüestions que vagin encaminades cap a un nou model energètic basat en l’autoconsum i les energies renovables”. A tall d’exemple, l’alcalde va afegir que s’està treballant per buscar un sistema autònom d’energies renovables que doni cobertura a la urbanització de La Riera. “Volem ser ambiciosos i arribar al 90% en energies renovables”, va afirmar Fàbrega. 

Per altra banda, es va donar llum verda a la moció contra el tall de subministrament a les famílies amb deute a Endesa i altres companyies; a una de suport a la tasca humanitària d’Open Arms i contra la criminalització de què ha estat objecte per parts dels governs d’Itàlia i Espanya. La darrera va ser de suport a les persones detingudes en l’Operació Judes i contra el moviment independentista. Fàbrega va dir que “no s’han defensat els drets fonamentals de les persones detingudes” i que “es tracta d’una campanya contra l’independentisme i es vol fer creure a la gent que és un moviment violent”.  En aquesta moció es va fer especial menció a Txevi Buigas, que fa poc s’ha traslladat a viure a Sant Pere, ara empresonat. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació