La vaga tindrà un alt seguiment a la Vall del Ges i Orís

Un 90% dels comerços de Torelló s'adheriran a la convocatòria d'aquest divendres. 

Publicat 17/10/2019, Vall del Ges - Societat

La vaga general convocada aquest divendres per part de la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) sembla que tindrà un alt seguiment a la Vall del Ges i Orís. A Torelló “més d’un 90% dels comerços s’adheriran a la convocatòria”, segons ha explicat a Ràdio Ona el president de l’Agrupació de Comerciants de Torelló (ACT), Jordi Jaumira, que afegeix “que  hi haurà “més participació que altres vegades”. Des de l’ACT expliquen que s’han col·locat rètols unitaris a totes les botigues en què s’anuncia que divendres se sumen a la manifestació. 

Pel que fa l’Ajuntament de Torelló, Sant Pere, Sant Vicenç i Orís s’adhereixen a la convocatòria de divendres decretant serveis mínims. Les oficines municipals del consistori torellonenc estaran obertes de 9 del matí a 2 del migdia i s’oferiran serveis mínims. A Sant Pere, de les 12 a la 1 del migdia, mentre que la residència centre de serveis oferirà serveis mínims i la biblioteca l’Esqueller, la piscina municipal i el gimnàs estaran tancats. Pel que fa l’escola bressol l’Avet oferirà serveis mínims. L’Ajuntament de Sant Vicenç estarà obert de les 9 del matí a la 1 del migdia, i la llar d’infants Els Gallerets i el centre de serveis oferiran serveis mínims. A Orís, les oficines municipals estaran obertes de les 11 del matí a la 1 del migdia. 

A l’IES Cirviànum de Torelló 157 alumnes secundaran la convocatòria. 51 corresponen a ESO, 43 a Batxillerat i 63 a Cicles Formatius. De moment, 22 dels 62 professors han informat que divendres no acudiran al centre. Tot i això, des de l’IES Cirviànum informen que “al llarg d’aquest dijous i divendres la xifra augmentarà”. S’oferiran serveis mínims. La resta d’escoles i llars d’infants també tindran serveis mínims.

Pel que fa el Club Bàsquet Torelló ha suspès els entrenaments de divendres, ja que la instal·lació municipal està tancada i no es podran oferir serveis mínims. 

El concert de Guillem Roma previst per aquest divendres al Teatre Cirvianum s’ha ajornat. Des de l’equipament torellonenc informen que han pres aquesta decisió “en conseqüència al rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i a l'adhesió a les mobilitzacions previstes, de mutu acord amb l'artista”. El concert es farà el proper 29 de novembre a les 9 del vespre. 

També aquest divendres s’ha anul·lat la funció ‘Les malediccions del Castell de Montesquiu’ per adherir-se a la vaga general i programen una nova funció pel proper 2 de novembre a les 7 de la tarda. 

La 9a Mostra Internacional de Cinema Etnografic ‘Josep Rifà, de la Gúbia a la càmera de vídeo’ prevista per divendres al vespre s’ajorna al divendres 25 d’octubre a les 7 de la tarda. 

Finalment, la biblioactivitat prevista per aquest dissabte a Sant Pere també s’ha anul·lat. Es tracta del taller d’estimar històries que havia de dur a terme la torellonenca Marta Culí. 

Ràdio Ona també altera la programació a causa de la vaga. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació