La tercera edició de les Jornades de Memòria Democràtica d'Osona a Torelló

Dimecres es fa la primera sessió al Museu de la Torneria i començarà amb la conferència 'Guerra i exili a Torelló'. 

Publicat 19/11/2019, Torelló - Societat

Torelló acollirà la tercera edició de les Jornades de Memòria Democràtica d’Osona que tenen com a lema els 80 anys de la fi de la Guerra Civil i els camins de l'exili. Es faran dues sessions, la primera aquest dimecres al Museu de la Torneria i la segona el 3 de desembre al teatre Cirvianum. La de dimecres serà una jornada acadèmica adreçada al públic en general que es farà de les 10 del matí a les 2 del migdia. La matinal començarà amb la conferència 'Guerra i exili a Torelló', a càrrec de Gerard Verdaguer, director del Museu de la Torneria. I seguirà amb la presentació de l'audiovisual 'Estruendo', que recull testimonis sobre els bombardeigs a Torelló i que serà presentat per l'historiador Santi Molera. Després d'una pausa-cafè, Josep Casanovas, de la UVic-UCC, parlarà de 'La fi de la història de la Guerra Civil a Osona' i també hi haurà l'espai dels joves investigadors, amb la presentació de treballs de recerca de batxillerat. La jornada acabarà amb una visita guiada a l'espai VITRI del Museu de la Torneria. 

Pel que fa a la sessió del 3 de desembre, serà una jornada acadèmica adreçada als centres educatius de secundària i batxillerat que es farà al Teatre Cirvianum. Començarà a les 9 del matí i acabarà a un quart d'una del migdia. Inclourà una conferència i la projecció de dos audiovisuals i acabarà amb la 'Ruta dels espais de la Guerra a Torelló', accessible amb reserva prèvia. 

L'aforament de les dues jornades és limitat. Les inscripcions es poden formalitzar a l'Arxiu Comarcal d'Osona, també a través del seu telèfon o mitjançant el correu electrònic acosona.cultura@gencat.cat.  

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació