La nova xarxa d'aigua potable de La Mambla ja dóna servei

Abasteix d'aigua a set habitatges i a la indústria ubicada en aquest nucli, que fins ara s’abastia d’una captació particular.

Publicat 20/01/2021, Orís - Societat
la-nova-xarxa-d-aigua-potable-de-la-mambla-ja-dona-servei

La nova xarxa d’aigua potable al nucli de l’antiga colònia de La Mambla, a Orís, ja està en funcionament des del passat mes de novembre. L’alcalde, Arnau Basco, explica que “La Mambla era l’únic nucli del municipi que fins fa poc s’abastia amb una captació pròpia i que ara està connectat a la xarxa municipal d’aigua”. D’aquesta manera assenyala que “a excepció d’algun habitatge aïllat, la totalitat del municipi s’abasteix d’aquesta xarxa”.

L’Ajuntament d’Orís va iniciar fa uns mesos la redacció del projecte executiu i va realitzar les obres de construcció d’una nova xarxa d’aigua potable per aquest nucli de la població. El projecte ha consistit “en instal·lar una canonada de 110m  de diàmetre que segueix el traçat de l’antiga N‑152 al seu pas pel purgatori des del nucli de Bajalou, el més proper a la colònia”. Amb aquesta actuació es dóna servei a set habitatges i a la indústria ubicada en aquest nucli, que fins ara s’abastia d’una captació particular. La inversió del projecte ha estat de 97.000 euros, un finançament que s’ha obtingut “a través de diverses subvencions”, diu Basco. Una de 60.000 euros procedent de la Diputació de Barcelona i l’altra de 33.398 de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que permeten finançar les obres en la seva totalitat. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació