L'Ajuntament de Torelló no comprarà l'antic hotel de Les Serrasses

L'equip de govern, juntament amb Sant Tomàs, ha descartat el projecte en aquest emplaçament. 

Publicat 07/10/2020, Torelló - Política

L’Ajuntament de Torelló no comprarà l’antic hotel de Les Serrasses per a convertir-lo en una residència per a discapacitats intel·lectuals. L’equip de govern ha pres aquesta decisió juntament amb Sant Tomàs i ha rebutjat desenvolupar el projecte en aquest emplaçament. El ple municipal va aprovar una modificació de pressupost en la qual els 680.000 euros que s’havien de destinar a la compra de Les Serrasses s’invertiran en l’asfalt de carrers. L’alcalde, Marçal Ortuño, va dir que “aquest equip de govern ha deixat pal·lès que en el projecte s’hi creu però no en l’emplaçament perquè no compleix els requisits per tirar-lo endavant, segons també l’aval de la Diputació de Barcelona”. A més, va deixar clar que “és un acord que hem pres juntament amb Sant Tomàs” i que “el projecte tira endavant”. 

El PSC va votar a favor de la modificació de pressupost mentre que la CUP Torelló-Som Poble i JxCat hi van votar en contra. El cupaire Francesc Manrique va preguntar “ens hem de gastar un milió d’euros per arregalar els carrers quan la realitat del municipi ha canviat en l’últim any i hi ha noves necessitats socials?”. També va dir que els diners s’haguessin pogut destinar a acabar el camp de futbol del barri de Montserrat i que l’equip de govern ha fet “una mala gestió” i ha mostrat una “manca d’alternatives”. Des de JxCat, la seva portaveu, Neus Codina, va manifestar que “l’aposta de l’actual equip de govern ha sigut deixar perdre una oportunitat, primer perquè ha perdut la subvenció de la Diputació, i després per posar en dubte el projecte”. Segons Codina, “hi ha hagut una nul·la predisposició de l’equip de govern per tirar-lo endavant”. L’alcalde, responent a  JxCat, va explicar que “afirmar que s’ha deixat perdre una subvenció de 200.000 euros és fals perquè per fer efectiva aquesta subvenció haguéssim hagut de comprar Les Serrasses l’any passat i ara l’Ajuntament s’hauria gastat 480.000 euros en un edifici on aquest equipament assistencial no hi cap”. L’alcalde torellonenc va afegir que “hem actuat amb responsabilitat i és d’irresponsables titllar de pèrdua de subvenció quan és un projecte que no estava estudiat”. 

Per a la compra de Les Serrasses l’Ajuntament de Torelló hi havia d’invertir 680.000 euros i Sant Tomàs 5 milions d’euros. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació