L'Ajuntament de Torelló ja té definit el nou cartipàs municipal

L'àrea de Comunicació és l'única que dependrà d'alcaldia. 

Publicat 19/06/2019, Torelló - Política
l-ajuntament-de-torello-ja-te-definit-el-nou-cartipas-municipal

Alguns dels regidors de l'equip de govern durant el ple de constitució de l'Ajuntament. (Foto: ERC-JpT).

Ja es coneix el nou cartipàs de l’Ajuntament de Torelló. L’equip de govern el va donar a conèixer aquest dilluns quan es va presentar davant de tota la plantilla del consistori en un acte que es va desenvolupar a la sala de plens de l’edifici de Can Parrella. Comunicació és l’única competència que dependrà d’alcaldia, ja que segons va explicar l’alcalde, Marçal Ortuño, dilluns a Ràdio Ona “volem que la figura de l’alcalde sigui la cara visible de l’Ajuntament, la persona més accessible i propera” i que “representi la institució també en aquells òrgans externs a l’ens local”. Ortuño va afegir que “una bona comunicació farà més fàcil de percebre aquesta transparència que volem transmetre per tal que el missatge arribi a través de tots els canals possibles”.

L’alcalde va detallar la composició de l’organització municipal que es concreta que Núria Montanyà serà la primer tinent d’alcalde i tindrà “un paper important pel que fa a l’organització i execució”. Assumirà Benestar Social, Educació i Igualtat. Xevi Lozano tindrà la segona tinença d’alcaldia i portarà Cultura, Joventut i Infància i Participació Ciutadana. Elisabet Viñas serà la tercera tinent d’alcalde i s’encarregarà d’Hisenda, Règim Intern i Seguretat Ciutadana. Adrià Jaumira, quart tinent d’alcalde, s’ocuparà d’Habitatge, Urbanisme, Mobilitat, Medi Ambient i Serveis Públics. La cinquena tinent d’alcalde serà Mercè Faja que es responsabilitzarà de Recursos Humans, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme i Ocupació. Finalment, David Sánchez portarà Esports, Salut Pública, Manteniment i Infraestructures. 
L’alcalde va destacar que “ens semblava que havíem de superar l’organització clàssica de l’Ajuntament i, per això, a banda de les regidories, volem implementar que cada regidor de l’equip de govern sigui responsable d’un dels eixos que portaven al programa electoral”. Això, segons Marçal Ortuño, “obligarà que hagin d’intervenir amb tècnics que no són de la seva regidoria i que tothom tingui coneixement del projecte global que volem portar a terme, és a dir, que hi hagi sinèrgies entre els departaments”. 

El cartipàs s’oficialitzarà en una sessió del ple municipal que tindrà lloc la setmana vinent. 

El nou alcalde de Torelló també va parlar durant l’entrevista a Ràdio Ona del conflicte laboral amb els treballadors de l’Ajuntament. Marçal Ortuño va constatar que “ens movem amb les escales salarials més baixes que la majoria d’ajuntaments del territori de les mateixes dimensions i amb una ràtio d’empleat per habitant més baix que l’habitual, amb les conseqüents càrregues de feina que comporta”. Es va comprometre “a resoldre-ho”. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació