L'Ajuntament de Torelló aprova el Pla Local d’Habitatge

El document recull les accions a desenvolupar durant els propers sis anys. 

Publicat 31/05/2022, Torelló - Habitatge
l-ajuntament-de-torello-aprova-el-pla-local-d-habitatge

El ple de l’Ajuntament de Torelló va aprovar per unanimitat aquest dilluns al vespre el Pla Local d’Habitatge (PLH) 2022. Es tracta d’un document tècnic que, partint de l’anàlisi de la situació de l’habitatge i de les condicions socioeconòmiques, urbanístiques i d’organització municipal, defineix les estratègies a desenvolupar des del govern local durant els propers sis anys. El regidor d’Habitatge, Adrià Jaumira, va explicar que “s’ha fet un treball molt exhaustiu” i que “s’ha obert al màxim als grups polítics i a la ciutadania”. Jaumira va recordar que es va fer una enquesta en què hi van participar “134 persones” i dues sessions de treball. A través de la diagnosi i el procés participatiu s’han detectat diverses necessitats. Els eixos i actuacions que proposa el PLH són fomentar el lloguer social, facilitar l’emancipació juvenil al municipi, prevenir la pèrdua de l’habitatge i la pobresa energètica, incrementar la capacitat de gestió del parc d’habitatge assequible i social, i millorar els edificis i habitatges. El Pla Local d’Habitatge buscar “complir el Pla territorial sectorial d’habitatge de Catalunya que marca uns objectiu a complir de cara al 2042”, com per exemple, “aconseguir 150.000 habitatges destinats al lloguer social el 2027, un 5’3% del total d’habitatges que s’estimen aquell any” i amb la idea “d’arribar al 8% el 2027”. Jaumira va recordar que “ja ha finalitzat l’estudi de pisos buits” i que “se n’han detectat 326, 68 dels quals corresponents a persones jurídiques”.

Des del PSC, el seu portaveu, Joan Carmona, va demanar que “es desencalli la promoció d’habitatges del carrer Comte Borrell”. Per la seva banda, la CUP Torelló-Som Poble, va reconèixer que “és un Pla ambiciós però poc concret” i va posar de manifest que durant el procés participatiu que es va realitzar “la gent més vulnerable que té més necessitat d’accedir a un habitatge, probablement no hi va tenir accés”. La cupaire Maria Àngels Casals va fer una sèrie de consideracions i va constatar que Torelló, igual que la resta de Catalunya, “té pocs pisos de lloguer social, que l’habitatge assequible estable ha d’estar distribuït per tot el municipi, que cal fer un bon ús de l’habitatge, augmentar les llars unipersonals o adaptar les vivendes a les noves realitats”.

Amb la voluntat d’establir una política municipal que abordi la problemàtica de l’habitatge de forma transversal, i donat que han transcorregut 13 anys des de l’aprovació del primer Pla Local d’Habitatge 2008-2013, l’Ajuntament de Torelló va iniciar els tràmits per a la redacció del segon Pla Local d’Habitatge. Els agents implicats en la redacció del PLH han estat, un equip tècnic municipal format per les persones que treballen en matèria d’habitatge a l’Ajuntament des dels diferents departaments, l’equip redactor, responsables polítics i la tècnica gestora de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació