L'Ajuntament de Sant Pere i Sant Vicenç envien un comunicat denunciant el tracte rebut pels agents policials espanyols

Els fets es van produir dilluns al matí durant els escorcolls de la Guàrdia Civil a la casa de pagès situada entre Sant Pere i Sant Vicenç. 

Publicat 24/09/2019, Sant Pere/Sant Vicenç - Societat

L’Ajuntament de Sant Pere i Sant Vicenç van enviar aquest dilluns al migdia un comunicat per expressar la seva indignació “pel tracte amenaçant i coaccionador rebut aquest dilluns al matí per part de la Guàrdia Civil per part del seu alcalde, i el del municipi veí de Sant Vicenç, durant el procés d’escorcoll i detenció d’un veí de Sant Pere en el marc de l’operació ordenada per l’Audiencia Nacional de Madrid”. Alhora afegeix que “al mateix moment que amb la mateixa actitud es prohibia als mitjans prendre imatges de l’operatiu desplegat i s’obligava els periodistes a identificar-se, els dos alcaldes van estar advertits, rodejats per agents armats, que se’ls faria responsables de qualsevol mobilització de suport que es pogués convocar com a incitadors de tumults”. La voluntat dels dos representants locals “no era altra que interessar-se per la situació de les persones afectades, entre elles un menor d’edat, davant l’alarma generada pel desplegament generat”. És per això que “reclamem la presumpció d’innocència per a la persona detinguda i ens remetem a antecedents coneguts per recordar que operatius semblants han estat, per sobre de tot, gesticulacions sobredimensionades de l’aparell de l’Estat per atemorir el moviment independentista”, conclou el text.

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació