Identifiquen les restes d'un soldat republicà de Torelló gràcies a l'ADN

L'han trobat en una fosa comuna a Les Garrigues i properament s'entregaran les restes a la família per enterrar-lo a Torelló.

Publicat 26/09/2019, Torelló - Societat

El programa d’identificació genètica de la Generalitat localitza les restes d’un soldat republicà de Torelló trobat en una fosa comuna a Les Garrigues. Josep i Lluís Sabatés, pare i fill, van iniciar fa quinze anys la recerca de dos familiars seus. Es tracta dels germans de Josep, Josep Maria i Joan, desapareguts durant la Guerra Civil. Lluís Sabatés. Aquest divendres el programa Magatzem Magazín de Ràdio Ona entrevistarà Josep i Lluís Sabatés. 

De moment es desconeix de quin dels dos germans es tracta, però el més probable és que les restes siguin de Joan Sabatés Homs. Igual que el seu germà, Josep Maria, va lluitar amb l’exèrcit republicà. 

La recerca dels familiars va començar després d’una conferència titulada ‘Qui perd els orígens per la identitat’ que va pronunciar l’historiador Josep Maria Solé Sabaté a Torelló l’any 2003. Josep Sabatés li va explicar la història dels seus tiets i el conferenciant els va animar a iniciar la recerca i enviar tota la documentació a la Generalitat. 

La Direcció de la Memòria donarà les restes a la família per enterrar-lo a Torelló, tal com desitgen. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació