Es presenta la plataforma 'Per Carnaval, festa local'

Des del col·lectiu destaquen que “la nostra opció no va en contra de res i molt menys en contra de la festa de Rocaprevera". 

Publicat 16/06/2022, Torelló - Societat
es-presenta-la-plataforma-per-carnaval-festa-local

La plataforma ‘Per Carnaval, festa local’ es va presentar aquest dimecres a la tarda, després de la consulta ciutadana convocada per l’Ajuntament de Torelló per decidir quina ha de ser la segona festa local del municipi, el divendres de Carnaval o el dilluns de Rocaprevera. Meritxell Viñas, del col·lectiu, va deixar clar que “la nostra opció no va en contra de res i molt menys en contra de la festa de Rocaprevera, una festa en la qual participem i que també sentim com a nostra”. També va mostrar “la perplexitat per la precipitació amb què s’ha fet”, ja que “no ens ha permès organitzar-nos com tocaria i fa difícil un debat enriquidor i contextualitzat”. Viñas va posar de manifest que “aquesta és una reivindicació històrica que es remunta a fa més d’una dècada, va començar el 2009 i va continuar el 2014”. Els principals eixos de la campanya que han organitzat són tres: arguments socials, econòmics i adreçats a les famílies i comunitats educatives”. Dins els arguments socials, Dani Taña, de la Plataforma, va explicar que “el Carnaval és la celebració local més reconeguda, la més participativa i popular, tant per la població local com forana” i que “s’estima que un 65’6% dels torellonencs i torellonenques hi prenen part d’una manera o altra i que un total de 22.000 persones hi passen durant els diferents dies de celebració”. També que “el 65% de la població de la resta de pobles de la Vall del Ges també hi participen” i que “del total dels assistents, el 18’6% prové de fora de la comarca d’Osona”. A més, consideren que decretar festa el divendres de Carnaval “donaria solemnitat i un impuls nou a un esdeveniment que ja és un aparador”. Creuen que “podria contribuir i ajudar a la voluntat de decretar-lo com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional”. Pel que fa l’estudi d’impacte es xifra “en més de 221.000 euros”. I pel que fa a les escoles, “creuen que el festiu permetria treballar a les Associacions de Famílies d’Alumnes i la comunitat educativa en general un acte transversal on hi poguessin participar nens i nenes de totes les escoles”. En aquest sentit “es podria treballar un acte al carrer el divendres a la tarda”. La campanya es finançarà “ a partir d’aportacions voluntàries”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació