ERC-JpT i la CUP acorden els pressupostos municipals pel 2022

Els comptes es debatran en el ple extraordinari de dilluns amb la resta de forces polítiques.

Publicat 14/01/2022, Torelló - Política
erc-jpt-i-la-cup-acorden-els-pressupostos-municipals-pel-2022

L’equip de govern de Torelló (ERC-JpT) i la CUP Torelló-Som Poble acorden els pressupostos per a l’exercici del 2022. Així ho van escenificar els dos grups aquest dijous al migdia durant la presentació de l’acord de col·laboració que es va fer a la sala noble de Can Parrella. Dilluns es farà un ple extraordinari telemàtic per aprovar els comptes municipals i per debatre’ls també amb els altres partits de l’oposició (JxCat i PSC). El pressupost ascendeix a 21.320.612 euros i és definit per l’alcalde, Marçal Ortuño, com a “expansiu”. També va destaca que “té molta intencionalitat política i no de tràmit”. Pel que fa l’entesa amb els cupaires Ortuño va assegurar que “el treball ha sigut molt ric” i que hi hagut “encaix” entre les dues formacions polítiques i “no canvi de cromos”. Des de la CUP Jordi Casas va ressaltar que la negociació “ha estat fàcil, tranquil·la i dialogada”, tot i que no han coincidit en qüestions “d’habitatge”. Casas va explicar que les seves propostes seguien una línia “social”. Les partides més destacades són en inversions amb 6.600.000 euros i concretament les obres de remodelació del Club, amb 1.500.000 euros que “durant aquest 2022 han de començar”, va dir l’alcalde.

El pressupost té tres eixos principals. El benestar social i l’atenció a la ciutadania amb una partida de 664.000 euros i amb “una aposta forta per garantir l’equitat i la cohesió”, va dir Ortuno;  l’ecotransició per avançar “cap a un Torelló sostenible amb la creació de comunitats energètiques” amb una quantia de 815.000 euros i seguretat i civisme amb 227.000 euros. També destaca l’aposta per les polítiques d’igualtat amb una partida de 65.766 euros i per “a poder començar a treballar en l’espai feminista” amb la contractació d’una tècnica d’igualtat. Els cupaires celebren el fet de destinar el 0’4% del pressupost a projectes de cooperació “amb el compromís que s’arribi al 0’7%”. Segons la regidora de la CUP, Maria Àngels Casals, “Torelló es mereixia destinar diners a cooperació”. El pressupost també contempla una partida de 65.000 euros per a la millora de Can Parrella i la il·luminació dels jardins, una altra de prescripció social per posar la cultura i l’esport a l’abast de persones vulnerables; una altra per l’estudi d’un carril bici i la sala polivalent o ajuts per les extraescolars i el casal d’estiu. A banda de l’acord pel pressupost, ERC-JPT i la CUP s’han compromès a treballar en la creació d’una comissió per a tirar endavant el projecte de l’escola de carrossaires, l’espai TIC de la biblioteca del barri de Montserrat o l’estudi de la xarxa de carril bici. L’alcalde, Marçal Ortuño, va dir que també han treballat els pressupostos amb la resta de grups de l’oposició (JxCat i PSC) però “no al mateix nivell que amb la CUP”.  

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació