ERC-Jpt i PSC donen llum verda a la pròrroga del Pla de Productivitat per a la millora de la policia local

La CUP Torelló-Som Poble s'absté perquè els dubtes que els generava "s'han confirmat" i JxCat hi vota en contra perquè és "un increment de sou encobert". 

Publicat 06/10/2020, Torelló - Política

ERC-Jpt i el PSC van aprovar en el ple de dilluns, que va ser telemàtic, la proposta per prorrogar fins el 31 de juliol del 2021, el Pla de Productivitat per a la millora del cos de la policia local, que es va aprovar el setembre de l’any passat. Aquest punt no va comptar amb el suport de la CUP Torelló-Som Poble que es va abstenir i de JXCat que hi va votar en contra. La regidora de Seguretat Ciutadana, Elisabet Viñas, va explicar que “introduïm la figura de l’inspector que fins ara no estava prevista” i que aquesta “ha de ser la primera i única pròrroga que s’aprova ja que aquest Pla es va plantejar com una solució temporal en paral·lel a la relació de llocs de treball”. Segons Viñas, “la valoració de la implementació que en fem d’aquest any és positiva en molts sentits”. I és que segons va afegir, “el cos de policia ha sigut l’únic servei municipal que ha prestat servei durant 24 hores durant tot els estat de la pandèmia i, tot i aquest futur incert, la policia està més motivada i sent reconeguda la seva feina després de molts anys”. Per la regidora de Seguretat Ciutadana aquest fet “és un indicatiu que les convocatòries que s’han obert d’agents i caporals han tingut un increment molt significatiu de candidats”. El passat estiu es van incorporar “5 agents interins” i ara s’està en procés “de les places de caporals i de carrera” que permetrà al consistori “tenir quasi al complert la plantilla prevista a l’organigrama després de molts anys”. Per Viñas, “el Pla de Productivitat ens permet tenir un cos de policia valorat a nivell d’altres municipis i amb més dotació de personal, el que reverteix directament amb una millora del servei a Torelló”. Per la seva banda, la regidora de Recursos Humans, Mercè Faja, va dir que la relació de llocs de treball va finalitzar “a principis de juny” i que el següent pas és “avançar en la política retributiva”. També va recordar que “es va haver d’aturar la feina per causes alienes i de malaltia d’una persona de l’equip”.

El portaveu de la CUPTorelló Som-Poble, Francesc Manrique, va començar la seva intervenció dient que “el posicionament del grup no ha canviat del setembre de l’any passat” i que els dubtes que els generava el Pla “s’han acabat confirmant”. Manrique va admetre que “la situació actual de la policia és complexa de resoldre” i que s’abstenen perquè “és un acord amb el comitè d’empresa i segurament a curt termini no hi ha cap millor solució que aquesta”. També va anunciar que “és l’última vegada que el nostre grup s’absté” i que si hi torna a haver una pròrroga hi votaran en contra ja que “aquest havia de ser un pedaç temporal a una solució definitiva en el temps”. El cupaire va aprofitar per mostrar “la incomoditat que ens genera l’equip de govern que tanca acords amb altres agents, com és el comitè d’empresa en aquest cas, i que aquestes negociacions es donin el cent per cent tancades quan l’equip de govern no està en una situació de majoria”. Això, segons va afegir, “deixa els grups de l’oposició al marge, sense poder fer aportacions i, a més, fent-nos xantatge emocional ja que ens diuen que s’ha de votar sí o sí”.  

Des de JxCat, Neus Codina, va dir que “la solució definitiva, tal com vam expressar fa un any, passa per aprovar la relació de llocs de treball i no fer un increment encobert de sou a determinats col·lectius de l’Ajuntament”. Codina va argumentar que la pujada de sou es mesura amb dos criteris: l’A i el B. Aquest darrer “es mesura amb unes taules que es van aplicar al març del 2020, però que des de l’agost del 2019 ja s’estava pagant”. També va demanar perquè l’import de 273 euros que es paga per objectius i és variable “s’ha quedat com un import fix i per a tots els agents”. La portaveu del grup va afirmar que “és un increment de sou fora de normativa i discriminatori per la resta de treballadors de l’Ajuntament i que simplement respon a la nul·la capacitat de negociació de l’equip de govern”. Per últim, va dir que faran arribar la seva inquietud “al Tribunal de Cuentas perquè examini aquest Pla”. Finalment, el socialista Joan Carmona, va manifestar que “tot i no ser la nostra proposta i que la prioritat és la relació de llocs de treball s’ha arribat a un consens”. També va dir que “no volem deixar de banda a la policia ara que va més bé”.

La situació de crisi i la paralització dels procediments derivada de la declaració de l’estat d’alarma també ha demorat la cobertura de places d’agents i caporals de carrera, així com la constitució de borses d’agents interins. Amb l’estat d’alarma es varen paralitzar els procediments entre el 13 de març i el 4 de juny, data en la qual es varen reactivar, per la qual cosa no ha estat possible incrementar els efectius de la policia. El mes d’agost de 2020 es van poder cobrir amb caràcter interí cinc places d’agent amb caràcter interí. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació