Els Jardins de l'Espona i Vicenç Pujol, tancats dimecres al matí per un tractament als boixos

L'acció es troba emmarcada dins d'un pla anual de conservació per mitigar la plaga de la papallona del boix.

Publicat 15/10/2019, Torelló - Medi Ambient

L’Ajuntament de Torelló farà aquest dimecres al matí un tractament per preservar els boixos dels jardins de l’Espona i Vicenç Pujol i per aquest motiu estaran tancats al públic fins aproximadament a les 2 del migdia. L’actuació es troba emmarcada dins d'un pla anual de conservació per mitigar la plaga de la papallona del boix. Aquest pla preveu un monitoratge de la plaga mitjançant la col·locació de trampes de feromones i un seguiment sistemàtic que permeti decidir el moment òptim a tractar. Les actuacions previstes es realitzen mitjançant tractaments biològics de baix risc i respectuosos amb la fauna beneficiosa: l’aplicació polvoritzada amb Bacillus thuringensis i l’alliberament de Trichogramma. El primer tractament aquest 2019 es va fer pel març, el segon a finals de juliol i dimecres es realitzarà el tercer. 

La papallona del boix (Cydalima perspectalis) és un insecte originari d’Àsia que en el seu estat larvari s’alimenta de les fulles del boix. L’any 2007, es va detectar per primera vegada en el sud-oest d’Alemanya, des d’on s’ha anat estenent pels països veïns del centre i sud d’Europa. L’any 2014, es va identificar per primer cop a Catalunya, concretament a Besalú. A partir d’aquí, ha seguit una progressió típica d’una espècie amb alta capacitat invasora portant a afectar pràcticament la totalitat de la Garrotxa i bona part de les comarques adjacents, entre elles Osona on va aparèixer de forma massiva l’estiu passat.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació