El Procicat publica les activitats que es poden sotmetre a l'autorització prèvia del seu comitè de direcció

Els ajuntaments poden habilitar espais adequats ja siguin culturals, socials, educatius o esportius, sempre respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva. 

Publicat 21/07/2020, Catalunya - Societat

El Procicat posa èmfasi en la norma que indica que els ajuntaments poden, amb l’autorització prèvia del seu Comitè de Direcció, habilitar espais adequats, incloent-hi equipaments culturals, socials, educatius o esportius, sempre respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva amb hora concertada i registre de dades de contacte davant. Aquestes mesures de protecció són bàsicament, el compliment de la distància de seguretat interpersonal i l’ús de la mascareta davant la Covid-19. La sol·licitud de possible excepció s’ha d’adreçar al correu del Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT), que segons va aprovar dilluns el Procicat, prioritzarà els equipaments culturals per a les seves activitats habituals, especialment en els casos que es prevegin mecanismes per facilitar l’assistència de persones vulnerables a efectes de la COVID-19 o per necessitat pels efectes de la calor i d’acord a les mesures que preveuen els plans sectorials del sector cultural per l’etapa de represa, per a les que els ajuntaments hauran de fer un seguiment i control. També les activitats culturals temporals o extraordinàries quan es facin a l’aire lliure i en format assegut permanent, i amb les mateixes condicions abans indicades pels equipaments culturals. Per últim, l’habilitació d’equipaments esportius o educatius per a funcions socials complementàries a les habituals com ara la realització d’activitats de lleure o l’acollida de població vulnerable per fer front als efectes de la calor o a la mateixa COVID-19, sempre d’acord a les mesures de seguretat previstes a la normativa sanitària per la COVID-19 i als plans sectorials per l’etapa de represa que siguin d’aplicació.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació