El ple dóna llum verda a les dues mocions presentades per la CUP

La primera era 'Per una plana viva' i per al compliment dels espais agraris, i la segona per l’assignació del 25% del pressupost autonòmic de Salut, a l’atenció primària. 

Publicat 01/06/2022, Torelló - Política

La CUP Torelló-Som Poble va presentar en el ple de dilluns dues mocions que van ser aprovades per unanimitat. La primera era ‘Per una plana viva! Per al compliment de la llei dels espais agraris’. El cupaire Jordi Casanovas va explicar que la moció la presentaven en nom del Centre Excursionista Torelló (CET). La proposta proposa un planejament urbanístic sostenible dels espais agraris de la comarca d’Osona i que tal com recull la llei es comenci la redacció del Pla territorial sectorial agrari específic. També insta al Consell Comarcal d’Osona a liderar, impulsar i facilitar, la redacció de la Carta del Paisatge de la Plana de Vic i a la creació d’un banc de terres comarcal, que funcioni com una Agència Local per a la promoció de la pagesia. L’Ajuntament de Torelló també adquireix el compromís d’encaminar les polítiques municipals i els nous plans d’ordenació urbanística (POUM), en la mesura del possible, cap a la preservació dels espais naturals i agraris, per no agreujar-ne la fragmentació. Per últim, es compromet a elaborar un mapa de sòls a nivell municipal, que tingui com a finalitat la identificació dels espais d'alt valor agrari i l’establiment d’un sistema d'informació, catalogació i monitorització d’aquests espais. Per altra banda, la segona moció presentada per la CUP se centrava en l’assignació del 25% del pressupost autonòmic de Salut, a l’atenció primària. La regidora Maria Àngels Casals va posar de manifest que “l’increment de les necessitats sanitàries de la població no s’han vist acompanyades de mesures eficaces ni d’un augment suficient de la inversió per reforçar l'atenció primària, sinó ben al contrari, l’atenció primària ha estat la gran perjudicada de la manca d’inversió en l’última década”. La moció demana destinar el 25% del pressupost sanitari a l’atenció primària, tal com recomana l’OMS, i una vegada assolit, incrementar de forma progressiva els recursos materials i personals per donar resposta a les necessitats de la ciutadania en el seu accés al dret a la salut. També garantir la transparència sobre quines despeses són incloses en el pressupost de l’atenció primària en els pressupostos anuals.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació