Es prorroguen les mesures anti-Covid set dies més

Destaca el retorn al confinament municipal durant tota la setmana. 

Publicat 11/01/2021, Catalunya - Societat

El Procicat ha decidit prorrogar set dies més les mesures de prevenció de la COVID-19 vigents amb l’objectiu d’aturar la transmissió del virus. La pròrroga començarà dilluns que ve i durarà fins al diumenge 24 de gener. Una de les novetats més destacades és el retorn al confinament municipal. La mobilitat queda restringida tota la setmana, a excepció per motius justificats, com ara el no poder teletreballar. S’exceptuen d’aquesta restricció la realització d’activitat física i esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs. Pel que fa els comerços, a excepció dels d’alimentació, hauran de romandre tancats dissabte. També continua el confinament nocturn i no es pot circular pel carrer des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí, menys per causes justificades. Les empreses han de fer teletreball, sempre que sigui posible i se suspenen congressos, fires o convencions.

Pel que fa les activitats socials es limiten a 6 persones, de com a màxim, dues bombolles de convivencia. Les reunions i trobades familiars i de caràcter social, en espais tancats, es recomana que es restringeixin tan com sigui posible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Les terrasses dels bars i restaurants podran obrir amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. La limitació és de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. L’horari és de 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del matí i d’1 del migdia a 2/4 de 4 de la tarda. La resta d’horari és per a recollida en establiment o lliurament a domicili. Els interiors podran obrir amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. La limitació és de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. L’horari és el mateix que el citat anteriorment.

Els cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima. També els museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament. Se suspenen les activitats fora de la programació habitual dels establiments culturals.

Podran obrir amb el 30% de l’aforament el petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Els caps de setmana estaran tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials. Se suspèn l’obertura de centres i recintes comercials i d’establiments i centres comercials amb superfície de venda major de 400 m2, excepte establiments que venen productes de primera necessitat.

Les instal·lacions i equipaments esportius estaran oberts a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés. En canvi, les instal·lacions i equipaments esportius en espais estarán tancats, a excepció de les piscines.


Els parcs infantils estaran oberts fins les 8 del vespre amb un aformanent del 50%. Els espais infantils lúdics interiors, festes majors, bingos, casinos i sales de joc, estaran tancats.

En l’àmbit educatiu, els cursos d’infantil, primària i ESO tindran presencialitat plena mentre que el batxillerat i cicles formatius i ensenyaments de règim reglat reduiran l’activitat presencial. Les universitats impartirán la docència teórica en format virtual, excepte el primer curs. Les activitats extraescolars i esportives que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives es podran realitzar. Quedaran suspeses les activitats de lleure infantil i juvenil, l'esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l'horari lectiu habitual dins o fora del centre educatiu amb un propòsit educatiu o formatiu.

Els actes religiosos i cerimònies civils es permetran amb un 30% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones, o de 1.000 si la ventilació és òptima.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació