El doctor Guillem Bori, premiat per un article sobre les pròtesis de maluc i genoll

En el treball explica un canvi d'estratègia quirúrgica que consisteix en la substitució de la pròtesi infectada en una sola operació. 

Publicat 19/06/2019, Torelló - Sanitat
el-doctor-guillem-bori-premiat-per-un-article-sobre-les-protesis-de-maluc-i-genoll

Guillem Bori durant l'entrevista a Ràdio Ona.

El doctor de Torelló Guillem Bori, resident a la Vall d’en Bas, ha rebut el premi al millor Article Científic publicat per un autor espanyol durant els anys 2016, 2017 i 2018 concedit per la ‘Sociedad Española de Cirurgía de la Cadera (SECCA)’. El premi es va entregar el passat divendres i dissabte durant el 21 Congrés de la SECCA celebrat a Elx on hi van participar especialistes en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de tot Espanya. 

L’article es titula ‘Preliminary results after changing from two-Stage to one-stage revision arthroplasty protocol using cementless arthroplasty for chronic infected hip replacements’ i s’ha publicat a la revista científica ‘The Journal of Arthroplasty’, una de les més influents en l’àmbit de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a nivell mundial perquè és la revista oficial de l’Associació Americana de Cirurgians de maluc i genoll ‘American Association of Hip and Knee Surgeons (AAHKS)”. En aquesta publicació s’explica la introducció a l’Hospital Clínic de Barcelona de la cirurgia coneguda com recanvi en ‘un temps’ pel tractament de la infecció d’una pròtesi. La intervenció consisteix “en realitzar la substitució de la pròtesi infectada en una sola cirurgia en comptes de realitzar-la en dues, o recanvi en ‘2 temps’”, segons va explicar Bori aquest dimecres al Magatzem Magazín de Ràdio Ona.

Aquest canvi d’estratègia quirúrgica implica una millora molt important de la qualitat de vida del pacient ja que s’estalvia una segona cirurgia i un interval de temps prolongat amb una pròtesi provisional. A més, també suposa una important reducció de costos  per l’hospital. I és que la infecció d’una pròtesi és una de les complicacions més importants que es produeix després de la col·locació d’una pròtesi de maluc i genoll que afecta “entre un 1 i 2% de la població catalana”. A més, en els últims anys s’ha produït un increment degut a l’augment en la col·locació de pròtesis de maluc i genoll en la població. Aquesta complicació comporta una pèrdua important de la qualitat de vida dels pacients que es veuen sotmesos a diverses cirurgies i llargues estades hospitalàries. 

El doctor Guillem Bori és Doctor en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a l’Hospital Clínic de Barcelona on ha destacat per l’acreditació i coordinació d’una Unitat de Referència Nacional (CSUR) reconeguda pel Ministeri de Sanitat que és referent a l’estat espanyol en el tractament de la infecció de pròtesis de maluc i genoll. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació