El Casal Cívic de Torelló clourà la campanya 'El millor residu és el que no es produeix'

Es farà dissabte durant tot al matí i per a l'ocasió s'han organitzat diverses activitats, obertes a tothom. 

Publicat 25/09/2019, Torelló - Medi Ambient
el-casal-civic-de-torello-cloura-la-campanya-el-millor-residu-es-el-que-no-es-produeix

Cartell de l'activitat.

Torelló acollirà dissabte el tancament de la campanya ‘El millor residu és el que no es produeix’ i per això s’han programat diverses activitats, obertes a tothom, durant tot el matí al Casal Cívic. Els actes arrencaran a 2/4 d’11 del matí amb la presentació del resum de la campanya que anirà a càrrec dels agents cívics i joves de Noves Oportunitats. Mitja hora més tard es pronunciarà la xerrada 'L'economia circular posa fi a l'era dels residus' i el taller de reciclatge creatiu per a la canalla, a càrrec dels mateixos agents cívics. A continuació, a ¼ d’1 del migdia es portarà a terme el Cercle de percussió amb instruments reciclats, a càrrec de Jordi Vinyoles. L’activitat l’organitza el Casal Cívic de Torelló, la regidoria d’Ensenyament i Benestar de l’Ajuntament de Torelló i el Pla de Barris.

En el marc de la iniciativa els agents cívics van repartir el passat mes de juny bosses de la campanya ‘El millor residu és el que no es produeix’ a tots els nens i nenes de les escoles, així com han realitzat diversos tallers. Amb aquesta acció es pretén sensibilitzar els mes petits de la importància de canviar hàbits des d’avui mateix per tal de tenir més cura del medi ambient i de tot el que ens envolta. A més, es demana la seva col·laboració a l’hora de fer-la servir, tan per reduir el consum de bosses de plàstic com per fer difusió de la importància que té, i convertir Torelló en un poble conscient a l’hora de consumir i generar menys residus. De sessions a les escoles se n’han realitzat un total de 35 i amb un abast de 832 alumnes.

 A més, els agents cívics porten a terme una col·laboració amb Ràdio Ona i realitzen un concurs per regalar setmanalment dues d’aquestes bosses a les persones que enviïn les idees més originals de com redueixen, reutilitzen o reciclen els residus que produeixen. El concurs es fa a través d’Instragram amb l’etiqueta #elmillorresidueselquenoesprodueix. Cada divendres, al voltant de les 12:45 h, anunciaran per Ràdio Ona i per xarxes socials qui són les persones guanyadores.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació