El veí de Sant Pere arrestat passa la nit a la comandància de la Guardia Civil a Madrid

Una trentena d'efectius de la Guàrdia Civil es van traslladar dilluns a Sant Pere per registrar la casa de pagès on viu. 

Publicat 24/09/2019, Sant Pere/Sant Vicenç - Societat

El veí de Sant Pere detingut aquest dilluns en el marc de l'operació contra l'independentisme ha passat la nit en la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid. El cos policial espanyol va registrar aquest dilluns el Mas de Torrents de Codines, una masia situada al límit entre Sant Vicenç i Sant Pere, on l’home viu amb la seva dona i els seus dos fills. Es tracta d’una operació contra l’independentisme i ordenada pel jutjat central número 6 de l’Audiència Nacional que es va  portar a terme aquest dilluns al matí en diferents poblacions de la província de Barcelona. L’alcalde, Jordi Fàbrega, va explicar que “hi havia una trentena d'efectius de la Guàrdia Civil” i que tant ell com l’alcalde de Sant Vicenç, Èric Sibina, s’hi van traslladar “per saber l’estat en què es trobava la família”, que hi viu des de fa pocs mesos, però que “no ens van deixar accedir-hi”. Fàbrega va afegir que un dels agents els va dir que “si la gent es concentrava davant la casa”, els dos alcaldes “en seríem els responsables i que hauríem d’assumir les conseqüències judicials que se’n poguessin derivar”. És en aquest sentit que l’alcalde de Sant Pere assenyala que “primer vam tenir amenaces, després se'ns va identificar i posteriorment se’ns va prendre la documentació”. Segons Fàbrega “el detingut ha estat tota la vida vinculat a l’independentisme” però es pregunta “això deu formar part del nostre país no?”, així com també al teixit associatiu d'Osona. L'alcalde santperenc va afirmar que "s'ha actuat de forma arbitrària" i que ni els ajuntaments ni el departament d'Interior de la Generalitat tenien coneixement d'aquesta operació. A més, va dir que aquesta situació ha generat "alarma social en uns municipis petits com els nostres" i que s'ha actuat amb una "desproporcionalitat enorme". Una operació que segons afegeix "forma part del procés de repressió política que l'estat espanyol està exercint sobre una part important del poble de Catalunya". 

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Vicenç, Èric Sibina, va explicar que aquest diumenge els veïns "van detectar un vehicle sospitós" i es va alertar als Mossos d'Esquadra. Aquests van informar que eren membres de la Guàrdia Civil "vestits de paisà". Dilluns a la matinada, a partir de les 5, es van instal·lar controls policials de la guàrdia civil a les entrades de Sant Vicenç. Sibina va admetre que "estem preocupats per la família i per la repressió que augmentarà per la sentència". L’alcalde santvicentenc va admetre que “estem a l’expectativa” i va recordar la similitud de la detenció a Sant Pere amb la de, per exemple, Tamara Carrasco que “per trobar-li una pila i un fil la van acusar de terrorisme”. 

Dos dels 9 detinguts per l’Audiència Nacional han estat posats en llibertat. Segons informa es tractaria “d’integrants d'un grup de CDR i tenien capacitat per cometre accions violentes", així com s’ha trobat "abundant material i substàncies, considerades precursors per a la confecció d'explosius, susceptibles de ser utilitzades en la fabricació d'artefactes".

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació