El veí de Sant Pere arrestat passa la nit a la comandància de la Guardia Civil a Madrid
Una trentena d'efectius de la Guàrdia Civil es van traslladar dilluns a Sant Pere per registrar la casa de pagès on viu.
El veí de Sant Pere detingut aquest dilluns en el marc de l'operació contra l'independentisme ha passat la nit en la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid. El cos policial espanyol va registrar aquest dilluns el Mas de Torrents de Codines, una masia situada al límit entre Sant Vicenç i Sant Pere, on l’home viu amb la seva dona i els seus dos fills. Es tracta d’una operació contra l’independentisme i ordenada pel jutjat central número 6 de l’Audiència Nacional que es va portar a terme aquest dilluns al matí en diferents poblacions de la província de Barcelona. L’alcalde, Jordi Fàbrega, va explicar que “hi havia una trentena d'efectius de la Guàrdia Civil” i que tant ell com l’alcalde de Sant Vicenç, Èric Sibina, s’hi van traslladar “per saber l’estat en què es trobava la família”, que hi viu des de fa pocs mesos, però que “no ens van deixar accedir-hi”. Fàbrega va afegir que un dels agents els va dir que “si la gent es concentrava davant la casa”, els dos alcaldes “en seríem els responsables i que hauríem d’assumir les conseqüències judicials que se’n poguessin derivar”. És en aquest sentit que l’alcalde de Sant Pere assenyala que “primer vam tenir amenaces, després se'ns va identificar i posteriorment se’ns va prendre la documentació”. Segons Fàbrega “el detingut ha estat tota la vida vinculat a l’independentisme” però es pregunta “això deu formar part del nostre país no?”, així com també al teixit associatiu d'Osona. L'alcalde santperenc va afirmar que "s'ha actuat de forma arbitrària" i que ni els ajuntaments ni el departament d'Interior de la Generalitat tenien coneixement d'aquesta operació. A més, va dir que aquesta situació ha generat "alarma social en uns municipis petits com els nostres" i que s'ha actuat amb una "desproporcionalitat enorme". Una operació que segons afegeix "forma part del procés de repressió política que l'estat espanyol està exercint sobre una part important del poble de Catalunya".
Per la seva banda, l'alcalde de Sant Vicenç, Èric Sibina, va explicar que aquest diumenge els veïns "van detectar un vehicle sospitós" i es va alertar als Mossos d'Esquadra. Aquests van informar que eren membres de la Guàrdia Civil "vestits de paisà". Dilluns a la matinada, a partir de les 5, es van instal·lar controls policials de la guàrdia civil a les entrades de Sant Vicenç. Sibina va admetre que "estem preocupats per la família i per la repressió que augmentarà per la sentència". L’alcalde santvicentenc va admetre que “estem a l’expectativa” i va recordar la similitud de la detenció a Sant Pere amb la de, per exemple, Tamara Carrasco que “per trobar-li una pila i un fil la van acusar de terrorisme”.
Dos dels 9 detinguts per l’Audiència Nacional han estat posats en llibertat. Segons informa es tractaria “d’integrants d'un grup de CDR i tenien capacitat per cometre accions violentes", així com s’ha trobat "abundant material i substàncies, considerades precursors per a la confecció d'explosius, susceptibles de ser utilitzades en la fabricació d'artefactes".
L’Obra Social La Caixa signa un conveni amb ADFO i col·labora amb 20.000 euros
L'aportació es destinarà als serveis que ADFO ofereix en relació a l’impuls de la vida autònoma de les persones amb diversitat funcional.
El Festival Adfo reuneix més de 420 persones al Cirvianum
Es va comptar amb diverses actuacions musicals i amb la lectura d'un manifest de suport al voluntariat.
Arrenquen els tallers de Nadal a Sant Pere
Se'n va fer un de decoració nadalenca a la Llar de Jubilats i un de cuina de Nadal.