Conxita Vernis, homenatjada per la Marxa dels Vigatans 2019

Durant el seu discurs va destacar les dificultats per posar en marxa l'escola Andersen i va fer referència al Consorci per la Normaltizació Lingüística. 

Publicat 03/09/2019, Vic - Societat
conxita-vernis-homenatjada-per-la-marxa-dels-vigatans-2018

A l'esquerra, Arnau Basco; al centre, Francesc Codina, i a la dreta, Conxita Vernis. (Foto: Arnau Basco).

Conxita Vernis, alcaldessa d’Orís, durant el període que va del 2007 al 2011, va ser homenatjada per la 17a Marxa dels Vigatans aquest dilluns al vespre al Temple Romà de Vic.  La professora i pedagoga osonenca va optar per rebre el reconeixement amb un discurs genuí en format de conte infantil. Durant el seu parlament va posar en relleu les dificultats i l'esforç que va suposar engegar una escola com l'Andersen durant la dictadura i també va voler reconèixer la tasca de les seves companyes i co-fundadores. A més, durant la seva intervenció va fer referència a la seva etapa dins el Consorci per la Normalització Lingüística i el seu compromís per la promoció de la dona amb iniciatives com la creació d’un dels primers agrupaments per ‘girl scouts’. Abans d'acabar, Vernis va recordar que aquest any és el 25è aniversari de la plataforma per la llengua i va agrair a totes les persones que han treballat i segueixen treballant per la llengua catalana. Conxita Vernis va finalitzar el seu parlament llegint el poema d'un exalumne i desitjant un futur en llibertat per compartir-lo amb tothom. No va faltar tampoc una menció als presos polítics i l'entrega de la tradicional litografia creada pel seu germà Pep Vernis, també homenatjat a la Marxa dels Vigatans l'any 2016. L'acte va comptar amb els parlaments de Francesc Codina, president del Patronat d'Estudis Osonencs; Alfred Verdaguer, president d'Òmnium Cultural Osona i Arnau Basco, alcalde d'Orís. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació