Constituït el Consistori Infantil de Torelló

La sessió, que es va fer per via telemàtica, va consistir en la promesa del càrrec per part dels regidors i regidores escollits.

Publicat 27/11/2020, Torelló - Participació Ciutadana
constituit-el-consistori-infantil-de-torello

El ple es va celebrar en format virtual. (Foto: Ajuntament de Torelló).

El Consistori Infantil de Torelló del curs 2020-2021 es va constituir dijous, per via telemàtica, en un acte en què els nous regidors i regidores es van comprometre amb el càrrec i amb la responsabilitat de representar les seves escoles en aquest projecte al llarg de tot el cursLa primera sessió va consistir en la promesa del càrrec per part dels nens i nenes escollits, en un acte que va estar presidit per l'alcalde, Marçal Ortuño, i el regidor de Participació Ciutadana, Xevi Lozano. L'alcalde els va adreçar unes paraules d'agraïment pel compromís que han adquirit. El regidor, per la seva banda, va engrescar els nous regidors i regidores a desenvolupar la seva tasca amb ganes i voluntat de tirar endavant les seves propostes, i va fer referència a les paraules del pedagog Francesco Tonucci, autor de 'La ciutat dels infants'. Després, els regidors i regidores infantils van prendre la paraula per explicar el procés d'elecció a les respectives escoles i el seu interès a participar de la iniciativa i l'orgull i responsabilitat de representar els seus companys i companyes. Aquest any, enmig d'unes circumstàncies tan excepcionals, aquest projecte només compta amb tres escoles: Rocaprevera, Sagrats Cors i Marta Mata, per la qual cosa el Consistori Infantil només tindrà 10 regidors i regidores.Està previst que els propers dies, l'alcalde, Marçal Ortuño, vagi personalment a les escoles per lliurar el pin del municipi als i les membres del Consistori Infantil 2020-2021.

El Consistori Infantil està format pels alumnes de 6è de Primària de les escoles de Torelló, prèviament escollits pel conjunt de la classe. La idea del Consistori Infantil té dues direccions. Per una banda, fer conèixer als nens i nenes l’estructura i el funcionament d’un ajuntament; i per l’altra escoltar la seva veu, conèixer la seva visió de la realitat i les seves propostes i, en la mesura que sigui possible, incorporar-les a l’acció de govern.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació