Comencen els tractaments d’endoteràpia als pins i cedres per evitar la processionària

Els treballs es realitzen en parcs i jardins de Torelló i també en zones més específiques, com ara escoles o parcs infantils.

Publicat 26/11/2019, Torelló - Medi Ambient
comencen-els-tractaments-d-endoterapia-als-pins-i-cedres-per-evitar-la-processionaria

Els treballs es van iniciar la setmana passada. (Foto: Ajuntament de Torelló).

L’Ajuntament de Torelló ha iniciat els tractaments d’endoteràpia a diversos pins i cedres del municipi per tal de combatre la plaga de la processionària dels pins (Thaumetopoea pytiocampa). Els treballs, que van començar la setmana passada, es realitzen en parcs i jardins de Torelló i també en zones més específiques, com ara escoles o parcs infantils. El tractament és totalment inofensiu per la població.  

Aquest mètode fitosanitari consisteix en la injecció dels productes directament en el sistema vascular de l’arbre. El sistema, que té una eficàcia propera al cent per cent, funciona evitant el creixement de les erugues, eliminant-les quan aquestes s'alimenten de les acícules dels arbres on han format la bossa. Fins ara les bosses s'eliminaven manualment i es cremaven, però això provocava que sovint no es detectessin totes les bosses d'un mateix arbre. 

Els treballs es realitzen als parcs i jardins de Torelló on s'ha detectat la presència de bosses de processionària i en els exemplars situats en zones sensibles per la població com ara escoles o parcs infantils, entre altres. El tractament forma part del nou contracte de manteniment i conservació del verd urbà de Torelló.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació