Bona rebuda de la reformada Cobla Canigó

Es va presentar en el decurs del 50è l'Aplec de Tardor, dilluns a la tarda. 

Publicat 13/10/2020, Torelló - Cultura

La plaça Nova de Torelló va acollir dilluns a la tarda l’Aplec de Tardor. Enguany es va apostar per un format reduït, tot i no ser el que s’havia previst inicialment. Hi havia activitats previstes com, per exemple, una cobla infantil, que es va haver de suspendre per les previsions de pluja i les mesures imposades per la Covid-19. De totes maneres, en un format concentrat, l’organització va apostar per actuacions curtes de dues sardanes per cobla. Les encarregades de fer sonar la música van ser la Cobla Jovenívola de Sabadell i la Cobla Mil·lenària del Rosselló.

El plat fort, però, va ser la presentació de la reformada Cobla Canigó. La històrica cobla torellonenca va explicar el seu projecte i va actuar entremig de les dues cobles. La formació compta amb un 60% de nous integrants, fa una contextualització en l’actualitat del repertori clàssic, i programarà unes quaranta actuacions l’any, la meitat de les que realitza una cobla tradicional. A més, també realitzararan un espectacle anual, cada tardor, que es presentarà al Teatre Cirvianum i on s’hi sumaran nous instruments com la bateria, el baix, i la guitarra, segons explica Xevi Capdevila, membre i responsable de la Cobla Canigó, juntament amb Pau Montero i Ignasi Garolera. Durant l’Aplec van tocar sis peces, quatre de les quals han sigut readaptades. En destaquen el Sereno i Aures de Muntanya. Capdevila és mostra content amb la presentació de la Cobla i destaca que van tenir “molt bona rebuda” per part del públic i que “hi havia molta gent”.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació