11 parelles al Programa del Voluntariat per la Llengua

Es va presentar la setmana passada a la sala d'actes de La Cooperativa. 

Publicat 06/11/2019, Torelló - Llengua
11-parelles-al-programa-del-voluntariat-per-la-llengua

Alguns dels participants al Programa. (Foto: Ajuntament de Torelló).

Torelló va presentar una nova edició del Voluntariat per la llengua que es portarà a terme aquesta tardor i hivern en un acte que es va celebrar dimecres passat al vespre a la sala d’actes de La Cooperativa. Aquest any s'han format 11 parelles, 7 de les quals són noves. Tots els participants són de Torelló, però tenen orígens diversos com ara Ucraïna, el Marroc, Veneçuela, Senegal, Equador, Perú i Polònia.

Durant la trobada es va donar a conèixer el funcionament del programa, el web i el blog del Voluntariat, els establiments i entitats de Torelló que hi col•laboren, els avantatges que ofereixen als participants i les activitats previstes durant aquesta edició de deu setmanes. També es va fer un reconeixement als dos voluntaris més antics, Quim Camprubí i Joan Montanyà, que fa 13 i 9 anys respectivament que formen part del programa de forma ininterrompuda. El regidor de Cultura, Xavier Lozano, els va obsequiar amb dues entrades per anar al Teatre Cirvianum i un diploma d’agraïment per la seva col·laboració. Finalment, es van donar alguns consells i recomanacions puntuals i es va fer la presentació de les parelles.

L’objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. També serveix perquè les persones catalanoparlants s’adonin que hi ha molts nouvinguts que aprenen el català i que no cal canviar de llengua per acollir-los millor. En definitiva, és una iniciativa per parlar, sortir i conèixer gent tot practicant la llengua. Només cal ser major d'edat i comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

A l'acte hi va assistir a banda del regidor de Cultura; la directora del Centre de Normalització Lingüística d’Osona, Assumpta Grabolosa; la tècnica de l'Oficina de Català de Torelló, Fina Freixa, i una àmplia representació de les persones que participen en el voluntariat d'enguany.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació